Київський завод шампанських вин самовільно використав для технологічних потреб 25 тис. кубометрів прісної води

prok riev new

 
Київська природоохоронна прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно посадовців ПАТ «Київський завод шампанських вин «Столичний», котрі самовільно видобули для технологічних потреб майже 25 тис. кубометрів прісної води вартістю понад мільйон гривень (ч. 2 ст. 240 КК України «Порушення правил охорони або використання надр» та ч. 2 ст. 367 «Службова недбалість»).


На території заводу знаходиться три артезіанські свердловини глибиною від 70 до майже 300 м.

Прокурорською перевіркою встановлено, що спеціальний дозвіл на користування надрами у підприємства відсутній. Натомість, заводом з серпня 2011 року та упродовж усього минулого року самовільно видобуто для технологічних потреб майже 25 тис. кубометрів прісної води.

За розрахунками Державної екологічної інспекції в м. Києві розмір збитків, спричинених внаслідок самовільного використання підземних вод складає понад 1 млн. грн.

Київською природоохоронною прокуратурою відомості про кримінальне правопорушення стосовно посадовців ПАТ «Київський завод шампанських вин «Столичний» внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Для організації досудового розслідування кримінальне провадження направлене за територіальністю до Подільського райуправління міліції.

Крім цього, Київська природоохоронна прокуратура заявила до Господарського суду позов про стягнення з ПАТ «Київський завод шампанських вин «Столичний» 1 млн грн збитків, завданих державі внаслідок самовільного користування надрами, повідомляє прес-служба Київської прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.