Столичний зернотрейдер 3 роки продавав зерно за підробленими документами

prok riev new

 
Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження стосовно посадовців столичного товариства, котрі упродовж останніх трьох років підробляли карантинні сертифікати та у такий спосіб ухилилися від оплати фітосанітарних послуг на загальну суму майже 73 тис грн (ч. 1 ст. 365 КК України – «Перевищення повноважень службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми», ч. 1 ст. 366 КК України – «Службове підроблення»).


Товариство, яке займається закупівлею, переробкою та продажем зернових культур, упродовж 2010-2012 років отримувало в Державних інспекціях з карантину рослин по Київській, Чернігівській та Чернівецькій областях (наразі перейменовані на Головні державні фітосанітарні інспекції) карантинні сертифікати для перевезення зерна пшениці та кукурудзи до Києва.

Прокурорською перевіркою встановлено, що зернотрейдером у подальшому карантинні сертифікати підроблялися – до них вносилися зміни щодо ваги зерна, дати видачі документа, кількості транспортних засобів для його перевезення.

Згодом зерно продавалося, але вже в більших об’ємах, ніж зазначалося в офіційно виданих дозвільних документах.

До того ж, внаслідок підроблення документів та реалізації більшої кількості зерна, посадовці товариства ухилилися від оплати послуг за проведення обов’язкових фітосанітарних процедур у розмірі майже 73 тис грн, які за законодавством підлягають перерахуванню до державного бюджету.

Відомості про кримінальне правопорушення стосовно посадовців столичного підприємства прокуратурою Києва внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Розслідування у кримінальному провадження здійснюється Подільським райуправлінням міліції.

Згідно з вимогами Закону України «Про карантин рослин» об’єкти регулювання переміщуються територією України за наявності карантинного сертифіката, який видається Державною інспекцією з карантину рослин, повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.