Українські реалії: президентом з судимістю бути можна, бібліотекарем – ні

biblioteka

 
Прес-службою прокуратури печерського району Києва розповсюджено інформацію, що за втручання прокуратури Печерського району Києва із столичної школи «Еллада» звільнено бібліотекаря, котра має судимість за вчинення злочину, пов'язаного з незаконним обігом наркотиків.


З викладеної інформації можна зробити цікавий висновок: президентом в Україні з судимостями бути можна, а от бібліотекарем – ні.

Як повідомляється у прес-релізі, з 2011 року жінка працювала завідуючою бібліотекою у спеціалізованій школі №94 «Еллада» по трудовому договору.

Наказом директора школи у червні минулого року її було переведено на умови безстрокової трудової угоди.

Як з’ясувалося, окрім видачі літератури, організації читацьких конференцій, літературних вечорів завідувачка також мала право за відсутності вчителів та вихователів залучатись до навчально-виховної роботи.

За законодавством педагогічною діяльністю можуть займатися особи з високими моральними якостями. Крім того, педагогічні працівники зобов’язані своїм особистим прикладом утверджувати повагу до принципів загальнолюдської моралі, виховувати повагу до батьків, старших за віком, запобігати вжиття ними алкоголю, наркотиків, іншим шкідливим звичкам.

Натомість, як встановлено прокурорською перевіркою, у квітні 2012 року жінка була засуджена Шевченківським районним судом м. Києва за утримання місць для незаконного вживання наркотичних засобів.

За вироком суду їй призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки.

За результатами прокурорської перевірки адміністрацією школи №94 «Еллада» звільнено з займаної посади бібліотекаря, котра має непогашену судимість. Вироком Шевченківського райсуду завідуючу бібліотекою визнано винною та засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 317 КК України «Утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.