Гостинний двір збираються віддати під опіку ЮНЕСКО

gostiniy dvir

 
У суботу, 2 лютого у Києві активісти Всеукраїнського комітету «НАСТУП» звернуться до ЮНЕСКО з проханням узяти під свій захист архітектурний ансамбль Контрактової площі з усіма історичними будівлями та пам’ятниками, розташованими на ній, зокрема – із торгівельним комплексом Гостинний двір, який виявився під загрозою тотального знищення.


Під час мітингу-концерту, який розпочнеться о 13.00 на Контрактовій площі, заплановано запис відеозвернення до ЮНЕСКО двома мовами, збір підписів, а також вручення копій звернення і підписів голові Київської міської держадміністрації Олександру Попову.

Представники Всеукраїнського комітету «НАСТУП» також проситимуть ЮНЕСКО рекомендувати Україні розширити буферну зону Софії Київської, включивши туди ансамбль історичних будівель Контрактової площі, як осередку торгівельних відносин давніх киян, історичного центру торгівлі нашої столиці.

«Сьогодні влада не в змозі протистояти апетитам забудовника: ігнорується позиція архітекторів, київської громади, міліція просто не діє. Гостинний двір та прилеглі до нього будівлі , які є також пам’ятниками архітектури старого Києва та торгівельних відносин киян, опинились під загрозою знищення», — заявив голова Всеукраїнського комітету «НАСТУП» Руслан Секела. Він також підкреслив, що із занесенням до списку ЮНЕСКО підвищується статус Контрактової площі, зростає інтерес туристів до неї, відкривається можливість отримувати фінансову допомогу від інших держав, та й самі українські чиновники вже не посміють забудувати її, знищуючи історичну спадщину киян.

Всеукраїнський комітет «НАСТУП» також закликає громадські організації і небайдужих киян прийняти участь в акції, долучитися до цієї ініціативи, щоб захистити Київ від руйнування та дати гідну відповідь рейдерам, повідомляє прес-служба ВК «НАСТУП».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.