Голова Київської ОДА Присяжнюк очолює дерибан Біличанського лісу?

bilichanskiy lis1

 

Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк в інтервью Інтерфакс-Україна (http://interfax.com.ua/news/interview/142501.html#.US-uSzeLy70) заявляє, що він, як керівник, ніколи не визнає рішення Київради про приєднання до Києва селища Коцюбинське і — увага! — тисяч гектарів його території!


Як сказав відомий політик, «оценітє красоту ігри», бо коли вірити сайту Верховної Ради (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/z7502/A005?rdat1=20.10.2003&;rf7571=14951), площа селища Коцюбинське на сьогодні складає 87 гектарів. Так звідкіля ж пан Присяжнюк узяв примарні тисячі гектарів? А з повітря. Бо тисячі гектарів, які Присяжнюк обіцяє ніколи не віддати Києву, вже багато десятків років належать місту Києву та зайняті лісопарком, землекористувачем якого є комунальне підприємство «Святошинське лісопаркове господарство». Жодних рішень ані Київською міською, ані обласною радами щодо зміни меж Києва та області не ухвалювалось вже понад 20 років, тож намагання прибрати до рук столичний ліс, заручившись для цього підтримкою кишенькових судів, нагадує звичайнісіньке шулерство.

Далі — більше. В інтерв'ю пан Присяжнюк стверджує, що у намаганні приєднати Коцюбинське до Києва, влада столиці прагне отримати якісь іміджеві дивіденди перед виборами. При цьому обласна влада виглядає таким собі зразком безкорисливости, що опікується інтересами мешканців столичної області.

Дозволимо собі заперечити останнє. Бо, як виглядає, керівництво Київської ОДА передусім опікується благополуччям депутатів Коцюбинської селищної ради та їх родичів, що вже отримали земельні наділи у київському лісі. А також має на увазі чималий зиск у вигляді грошових знаків, що його можна покласти у кишеню, виставивши на продаж майже 4 тисячі гектарів прадавнього лісу. Гроші вирішують усе?

Одного разу автор цих рядків поставив панові Присяжнюку у етері однієї з радіостанцій пряме питання, хто стоїть за дерибаном Біличанського лісу і що з цього приводу думає обласний очільник. Пан Присяжнюк зробив паузу, а за тим заходився говорити «за погоду». Пан голова не дочуває?

На сьогодні ніхто не скасовував доручення президента головам Київської та обласної адміністрацій вирішити питання щодо порятунку Біличанського лісу шляхом погодження включення його території до складу Національного природного парку «Голосіївський». Втім, керівництво області та очільники Коцюбинського відверто гальмують процес заповідання Біличанського лісу.

Національний екологічний центр України звернеться до президента України з проханням дати належну оцінку роботі голови Київської обласної державної адміністрції Присяжнюка щодо конкретних його кроків стосовно проблеми Біличанського лісу та вимагатиме відправити його у відставку.

Олександр СОКОЛЕНКО



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.