Суд повернув киянам земельну ділянку площею 4 га вартістю понад 96 млн. грн

prok riev new

 
Господарський суд задовольнив позов прокуратури Києва та зобов’язав ТОВ «Майк» повернути до комунальної власності 4 га зеленої зони у Дніпровському районі столиці вартістю понад 96 млн грн. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.


У 2007 році між Київрадою та ТОВ «Майк» укладено договір оренди земельної ділянки площею 4 га, розташованої між вул. Микільсько-Слобідською та просп. Броварським у Дніпровському районі м. Києва для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціональних комплексів у складі комплексу готельно-офісного та торговельно-розважального призначення, житлово-офісного комплексу, яхт-клубу, дельфінарію та аквапарку, благоустроєних набережних.

Водночас, як встановлено прокурорською перевіркою, товариство вже понад рік не сплачує орендну плату за користування землею. За інформацією Державної районної податкової інспекції станом на початок поточного року розмір заборгованості склав майже 5,3 млн. грн.

Крім того, за висновком Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА, встановлено, що земельна ділянка розташована в зоні охоронюваного ландшафту.

У грудні 2011 року рішення Київської міської ради, на підставі якого з товариством «Майк» укладено договір оренди земельної ділянки, визнано незаконним та скасовано постановою Окружного адміністративного суду м. Києва. В подальшому ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду вказане судове рішення залишено без змін.

За рішенням Господарського суду договір оренди з ТОВ «Майк» розірвано та товариство зобов’язано повернути землю київській громаді.

Крім того, як вже повідомлялося, у квітні поточного року Господарським суд задоволено позов прокуратури Києва про стягнення з ТОВ «Майк» понад 330 млн грн заборгованості за договором пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури Києва.



Коментарі

  +0 #1 Простий 2 мая 2013 г., 10:00:56
За рішення КМДА у КМДА ніхто не відповідає?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.