Міністр внутрішніх справ повинен подати у відставку

pobittya gurnalistiv

 
Партія «УДАР» вимагає відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. В «УДАРі» вважають, що відповідальність за побиття активістів та журналістки 5 каналу Ольги Сніцарчук і фотографа видання «Коммерсант» Влада Соделя під час акції «Вставай, Україно!» в столиці повинні нести правоохоронці і, зокрема, Захарченко як міністр МВС, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


«Коли невідомі молодики били активістів, які намагалися упередити провокацію, а потім ці молодики перекинулися на журналістів, що знімали провокаторів і бійку - міліція спостерігала за цим і нічого не робила», - зазначають в партії. Правоохоронці заздалегідь знали про масову акцію опозиції і повинні були підготуватися і упереджувати провокації, а не захищати провокаторів. Тому вся відповідальність за те, що сьогодні відбулося під час акції «Вставай, Україно!», лежить на міністрові Захарченку, - переконані в «УДАРі».

«Ми вже порушували питання про відставку міністра МВС, коли жінок-опозиційних депутатів викидали з лікарні в Харкові. Міністр не знайшов в собі мужності навіть прийти до парламенту і відзвітувати про хід розслідування цієї справи, - підкреслив лідер «УДАРу» Віталій Кличко. - Цього разу правоохоронці почали з того, що не давали людям з різних міст України виїхати на акцію, викидали людей з поїздів, а сьогодні в Києві закінчили мовчазним спостереженням за провокаціями і побиттям журналістів. І за це повинна бути відповідальність. Першим має відповісти міністр внутрішніх справ. У понеділок на погоджувальній раді керівників депутатських фракцій ми поставимо це питання і вимагатимемо, щоб парламент розглянув його на наступному пленарному тижні», - зазначив Кличко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.