Наближається ґвалтування Труханового острову, проти якого виступали природоохоронці

toloka

 
«Верхом цинізму» вважають природоохоронці позицію співака О. Скрипки, який організовує музичний фестиваль з байкерськими перегонами на Трухановому острові. Скрипка та міська влада проігнорували аргументи природоохоронців, які наприкінці березня написали звернення до організаторів з проханням перенести фестиваль у інше місце у зв'язку з гніздуванням птахів.


Відповіді активісти досі так і не отримали, а реакція на це звернення виявилася доволі непослідовною: з безсоромним блюзнірством фестиваль було оголошено «еко-проектом» (див. - https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/375650_468369703255719_1038388368_n.jpg).

Цинічною є позиція Мінприроди, за підтримки якого проходитиме це ґвалтування зеленої території, яка по праву мала б бути заповіданою. Не зупинило чиновників і так званих рок-музик і те, що у 2006 р. подібний фестиваль вже наніс шкоди природі Труханового острова, зокрема загинуло чимало птахів. Між Скрипкою та представниками природоохоронного руху у той час вже велися дебати. Тоді О. Скрипка глузливо висловив свою позицію так: «Український рок пріоритетніший за українських пташок» (див. - http://maidanua.org/arch/arch2007/1170679687.html).

На думку голови Спілки вільних журналістів «Природа над усе» Анжеліки Комарової, «автентична рок-музика завжди була й буде музикою нон-конформістів, чого не скажеш про українських співаків, які є «рок-музикантами» лише за музичним стилем, поцупленим у шанованих апологетів західної рок-музики, а за своєю суттю - це пристосуванці, які завжди знаходять спільну мову з владцями. Прикро, що вітчизняні музики не наслідують рок-зірок Заходу у їхній благодійній діяльності стосовно природи та тварин, згадати лише приклад Пола Маккартні. А наші грубими черевиками черговий раз топтатимуть усе живе, а заразом і саму ідею екологізму».

Довідка. 8-9 червня 2013 р. в Києві відбудеться українсько-шведський рок- та екстрим-фестиваль «Rock`n Sich». Основним майданчиком заходу стане Труханів острів.

Труханів острів є одним з найбільш ласих шматочків для корпорацій забудовників, адже це понад 500 гектарів незабудованої зеленої зони в самому центрі Києва. Є підстави вважати, що тенденція проведення на Трухановому острові масових заходів направлена на те, щоб його було визнано «територією, що втратила природну цінність» і якій немає сенсу надавати природоохоронного статусу. На Трухановому вже розміщували наметове містечко «Євробачення», табори мітингуючих шахтарів, пейнтбольні клуби, табір для вболівальників «Євро-2012» та ін.

Подібна історія вже відбулася з парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва «Феофанія», Сирецьким гаєм та іншими природними куточками Києва, які були віддані забудовникам під приводом втрати природної цінності.

Джерело: СВЖ "Природа над усе"



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.