У Києві на лаві підсудних опинився квартирний рейдер

prok riev new

 
Закінчено досудове розслідування стосовно квартирного рейдера, який намагався привласнювати квартири киян, застосовуючи при цьому грубу фізичну силу. Перед судом зловмисник відповідатиме за незаконне позбавлення волі людини, самовправство та порушення недоторканності житла. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.


У ході слідства було встановлено два епізоди спроби рейдерського захоплення житла підсудним, який зухвало проникав до квартир киян та незаконно займав їх помешкання.

Так, у випадку, що стався на вул. Тростянецькій, зловмисник разом зі своїми спільниками проник до оселі, виштовхавши звідти господаря. Вибивши замок на вхідних дверях, рейдери встановили інший, а потім відключили помешкання від життєво необхідних комунікацій, демонтували меблі, а на додачу викинули й особисті речі хазяїв. У цей час у квартирі перебувала жінка з малолітньою дитиною, яких підсудний зачинив у одній із кімнат і декілька днів незаконно тримав їх там.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, підсудний захопив квартиру родини, що проживала на вул. Героїв Севастополя. Скориставшись нагодою, коли законних власників не було вдома, зловмисник за відпрацьованою схемою проник до чужого помешкання, замінивши замок на вхідних дверях, і тим самим позбавив господарів можливості потрапити до власного житла.

Після звернень постраждалих до правоохоронців, рейдера було затримано.

Зловмиснику інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.146, ст.356, ч.1 ст.162 КК України. За вчинення кримінальних правопорушень підсудному загрожує до 5 років позбавлення волі.

Справу направлено до суду для розгляду по суті.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.