Червень став місяцем незаконних фестивалів у київських парках

festivali

 

У червні в зелених зонах Києва відбулося два фестивалі, не узгоджені з Департаментом культури КМДА. Про це природоохоронців повідомила директор департаменту С. Зоріна. У червні 2013 р. на території Гідропарку та Труханового острова пройшло два фестивалі – езотеричний «Казкове місто» (6-9 червня) та музичний «Ostrov» (27-29 червня). Обидва викликали стурбованість з боку природоохоронців та мешканців прилеглих районів. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України (НЕЦУ).


Фестиваль езотеричних та духовних практик «Казкове місто» відгородив для свої потреб значну територію зеленої зони загального користування рекреаційного призначення на о. Долобецький (Гідропарк). Його організатори порушили п. 6 «Положення про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів», згідно з яким «заходи проводяться лише на спортивних спорудах і у спеціально відведених місцях». На території «Казкового міста», де одночасно перебували сотні людей, було помічено лише два біотуалети, що є порушенням санітарних та епідемічних норм. Також на фестивалі не було жодної душової кабіни. Таким чином, сотні відвідувачів використовували воду Дніпра для цих потреб, що також є порушенням екологічних норм, адже при митті використовуються миючі засоби, які не повинні зливатися в дніпровську воду.

На території «Казкового міста» організаторами було самовільно визначено два пляжі, які не були нічим оснащені. Доступ на територію фестивалю і на ці самовільні «пляжі» був дозволений лише для учасників, за відвідування фестивалю стягувалася платня (60 грн, потім 100 грн на день, 250 грн за 4 дні), хоча обмеження вільного доступу до води в рекреаційній зоні є порушенням чинного законодавства. Загалом обмеження доступу на територію «Казкового міста» позбавило багатьох киян можливості відпочити в рекреаційній зоні Гідропарку.

Як повідомила директор Департаменту культури КМДА Світлана Зоріна у листі № 125-1/7625 від. 11.06.2013, «питання проведення … фестивалю «Казкове місто» не узгоджувалось з Департаментом культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)».

Прикметно, що поруч відбувається інтенсивне захоплення території Долобецького різноманітними «пляжними клубами». Фестиваль, який нібито направлений на поліпшення еко-свідомості населення, насправді вніс свій вклад у комерціалізацію природних територій Києва.

Другий фестиваль, «Ostrov» на Трухановому острові, став продовженням прикрої тенденції проводити гучні музичні заходи в місячник тиші на природній території. Фестиваль електронної музики тривав цілодобово з 27 червня і до 29 червня, музика лунала на трьох танцмайданчиках.

Олексій Василюк, заступник голови Національного екологічного центру України (НЕЦУ), коментує: «Проектований заказник «Труханів острів» є одним з основних місць гніздування птахів у Києві. Вже два гучні фестивалі відбулися в червні на Трухановому острові з грубим порушенням ст. 6 Бернської конвенції, ратифікованої Україною, яка прямо забороняє порушення спокою птахів у період гніздування. Перетворення Труханова на місце проведення фестивалів несумісне з їх збереженням».

Нагадуємо, що 8-9 червня 2013 р. ГО «Країна мрій» за підтримки КМДА та Мінприроди провели на Трухановому острові рок-фестиваль «Rock’n’Sich», також всупереч вимогам Бернської конвенції. А на 2014 рік КМДА запланувала проведення на Трухановому фестивалю «Sziget Kyiv», що збере багатотисячний натовп, ймовірно, саме в розпал сезону гніздування птахів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.