Російський президент Володимир хотів змінити рішення київського князя Володимира

filaret

 
Сьогодні свято 1025-річчя Хрещення Руси-України «пройшло як свято українців, як свято тих людей, які поділяють християнські цінності і як свято найбільшого на теренах Східної Європи православного народу». Про це сказав у неділю, 28 липня, голова Політради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк, взявши участь у Хресній ході УПЦ КП до пам’ятника святому рівноапостольному князеві Володимиру, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу «Батьківщини».


«Те відчуття, яке було сьогодні поміж нас, це дійсно відчуття справжнього християнського свята та відчуття величі і гордості за Київську Русь і за Україну, яка принесла християнство на всі ці території», - наголосив Арсеній Яценюк.

Коментуючи вчорашнє святкування цієї дати, яке проходило за участі президента Росії Володимира Путіна, президента України Віктора Януковича та представників УПЦ МП, він зазначив, що «склалось таке враження, що вчора російський президент Володимир хотів змінити рішення київського князя Володимира. Це саме те рішення, завдяки якому Україна є однією з найбільших європейських держав. І те рішення, завдяки якому, до речі, і наші російські партнери також є більше європейцями, аніж азійцями», - підкреслив він.

Говорячи про вчорашнє святкування, Арсеній Яценюк висловив думку, що церква має бути ближче до народу, бути «більш смиренною»: «Так мені видається як простому парафіянину греко-католицької церкви. Все-таки, знаєте, їздити на броньованих поїздах і на броньованих мерседесах для тих людей, які повинні вселяти віру в мільйони, напевно, не зовсім правильно».

«А президент повинен бути із своєю церквою і своїм народом. І він повинен був бути сьогодні тут», - додав він.

«Ми як великий український народ, горді тим, що ми велика християнська держава», - зазначив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що сьогодні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет сказав «геніальну річ»: «Сьогодні була молитва для людей», - процитував Арсеній Яценюк. - І ми вдячні йому за великі слова, за велику молитву і за віру. За віру в Україну і за віру в кожного з нас».

«Сьогодні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет закликав до єднання всіх церков. І він мудро сказав, що єднання не в руках держави, а єднання в руках мільйонів. І сподіваюсь, що ще при нас це єднання таки відбудеться. Велике єднання українського православ'я і формування Єдиної Української Помісної Церкви», - додав Арсеній Яценюк.
 

zvyazok



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.