Інспекторів столичної митниці засуджено за службову недбалість

prok riev new

 
Голосіївський райсуд столиці оголосив вирок двом інспекторам Київської регіональної митниці, які допустили службову недбалість під час розмитнення іноземних запчастин, що призвело до збитків державі у сумі понад 360 тис. гривень. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.


Встановлено, що під час митного оформлення автозапчастин до автомобілів, ввезених на територію України однією зі столичних фірм, працівники митниці не перевірили достовірність даних, заявлених у супровідних документах щодо найменування товару, його кількості та виробника.

Внаслідок такої недбалості під митний контроль не потрапила левова частка автозапчастин до автомобілів відомих марок (у тому числі «Bugatti», «General Motors» тощо), що призвело до несплати до бюджету понад 360 тис. гривень митних платежів та надходження у вільний обіг контрабандного товару.

За вироком суду обох посадовців Київської регіональної митниці визнано винним за ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість) та засуджено до двох років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік та позбавленням права обіймати посади в митних органах упродовж року.

Крім того, суд задовольнив цивільний позов прокуратури Києва та стягнув з засуджених на користь держави понад 360 тис. гривень завданих ними збитків.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.