З початку року ДАІ столиці відсторонило від керування авто більше 8000 нетверезих водіїв

spyaninnya

 

Державтоінспекція столиці неодноразово звертала увагу на те, що останнім часом стало більше випадків, коли водії перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, ставали винуватцями дорожньо-транспортних пригод. З огляду на те, що це є грубим порушенням дорожнього руху і суворо карається законом, водії і далі дозволяють собі сідати за кермо напідпитку. З початку нинішнього року за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування більше 8000 водіїв, - говорить т.в.о. начальника управління Державтоінспекції Ігор Опанасенко. Лише за сім місяців нинішнього року в столиці з вини нетверезих водіїв сталося 48 ДТП, в яких 4 людини загинуло та 69 отримали травми.

Державтоінспекція також акцентує увагу і на тому, що, сідаючи за кермо у нетверезому стані, порушники наражають на небезпеку не лише себе, а й інших учасників дорожнього руху.

Так, нещодавно на вулиці Гетьмана, 40-річний водій «Infiniti FX37» рухався з боку вулиці Виборзької у напрямку проспекту Перемоги. На великій швидкості позашляховик влетів в «Geely MK», що рухався попереду в попутньому напрямку. Але навіть сильний удар, який буквально зім'яв задню частину китайського легковика, не зупинив кросовер і він помчав далі. Але вже через півкілометра «Infiniti» влітає у «ВАЗ».

Удар був такої сили, що ВАЗ відлетів у праву крайню смугу і по дотичній зачепив два припаркованих «Пежо». На щастя, у цих авто водіїв не було. А от винуватець пригоди зупинився тільки на газоні. Патруль ДАІ, що прибув на місце, затримав винуватця ДТП та провів огляд на наявність алкоголю в крові. І справді, водій дорогої іномарки виявився добряче п’яним: прилад для виміру алкоголю в крові «Drager» показав 2,6 проміле. Нагадуємо, що допустимою нормою є не більше 0,2 проміле.

Після цього карета швидкої медичної допомоги забрала порушника. Також був госпіталізований і водій «сімки», який внаслідок ДТП отримав тілесні ушкодження.

Для уникнення подібних ситуацій на дорогах, столична Державтоінспекція вкотре закликає водіїв не сідати за кермо в нетверезому стані. І пам’ятати, що згідно статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, окрім штрафу за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння від 2550 до 3400 гривень, законодавство передбачає такі види стягнень, як позбавлення права керування транспортним засобом, адміністративний арешт (7-15діб), громадські роботи (40-60 годин) та оплатне вилучення транспортного засобу, повідомляє прес-служба УДАІ міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.