Кияни - проти агресії тітушок, або відведення удару від «УДАРУ» (фоторепораж)

ber1

 

Життя в Україні доводить банальну істину: лишень пахне грошима, ніхто у своїх діях не гребує методами, що порушують права людей на все, навіть на право відпочивати у зелених зонах. Кому вони, ті зелені зони, потрібні?


Місто Київ ще десять років тому вважалось легенями України. Його озеленення настільки вражало іноземців, що вони внесли нашу столицю в список міст, що були відомі своїм зеленим ландшафтом. Та й жити у Києві було комфортно, оскільки парки столиці сприяли поліпшенню мікроклімату, що зменшував концентрацію викидів до атмосфери, а також створювали чудові пейзажні середовища, серед яких кияни і гості столиці могли чудово відпочити.

Загалом, ще за радянських часів було розроблено систему, за якою проводилось озеленення країни і яка передбачала максимальне збереження зелених насаджень, оскільки чим більше дерев, тим меншим є міський гамір та поривчастим вітер. Та й повітря є значно чистішим.

Але ті, хто після розвалу СРСР прийшли до влади, своїм постулатом обрали збагачення. Це і призвело до того, що Київ втратив звання «легень столиці», оскільки нові нувориші почали знищувати усі зелені зони заради забудов міста залізобетонними конструкціями.

Звісно, вони і їхні діти більшість часу проводять на островах за межами України, а тому їм байдуже, чим дихають кияни і де вони відпочивають. Через те київські парки перетворились на ласі шматки, які потрібно знищити і забудувати усілякими офісними центрами та магазинами задля отримання прибутку.

Зрозуміло, що кияни почали виходити на захист тих невеличких парків, що знаходяться поблизу їхніх домівок. І почалася війна між грошовитими мішками і мешканцями столиці, які не бажають, аби у них відбирали зелені зони.

За останні десять років таких локальних битв у Києві було багато. І чергова, на Серафимовича, що навпроти будинку 13-13 А, ще раз підтверджує: тим, хто пнеться отримати прибуток, начхати на здоров’я киян та їхнє бажання мати під будинком хоч маленьку паркову зону. Та й чому не ігнорувати громадян, якщо Київрада виділила цей майданчик під забудову?

Те, що у Києві вже давно немає влади, яка б захищала місто і киян загалом, - відомо давно. Усілякі виродки, що накрали грошей або отримали їх завдячуючи своїм посадам, беручі хабарі, нині – правлять бал. І вони не завжди є представниками існуючої влади, проте, ховаючись за папірцями, бажають довести киянам, що ці опозиціонери кращі від влади Януковича.

Ситуація із забудовою парку на Серафимовича, 6 А стала руба близько місяця тому. Мешканці навколишніх будинків без вагань вийшли на захист зеленої зони, що була виділена Київрадою під забудову компанії ТОВ «Тельбін ІВА», у засновниках якої свого часу було зафіксовано теперішніх нардепів від «УДАРу». Нині той же Странніков, що свого часу був депутатом Київради і опікувався виділенням цього скверу під забудову, начебто на стороні мешканців і веде боротьбу проти забудови. Проте, - і мешканці цього не приховують, - скоріш за все, Странніков відводить удар від «УДАРу», оскільки офіційно ця політична сила – опозиційна. І те, що він наголошує на тому, що нині не є у складі засновників ТОВ «Тельбін ІВА», не виправдовує його колишньої поведінки. Адже виходить, що спочатку він «вибив» землю під забудову, а тепер виступає проти. А раніше він не розумів, що цей сквер потрібен людям? Що, лишень, нині прозрів?

Насправді, ситуація на Серафимовича, 6 А дуже напружена. Тринадцятого серпня 2013 року люди були шоковані, коли дізнались, що забудовник вирішив розпочати діяльність на цій території, а заразом завіз чергових тітушок - осіб спортивної зовнішності. Проте, як зазначають мешканці, не усі з них мають обличчя без інтелекту, а тому багато хто з них має сумнів у тому, чи потрібно брати участь у побитті мирних громадян. Тим паче, що за попередню битву, що відбувалась на вулиці Маяковського, з багатьма тітушками не розрахувались. А те, що деякі з тітушок, що були привезені на вулицю Серафимовича, засвітились під час бійок за незабудову на Маяковського, стало відомо одразу - люди їх впізнали. Тож, як не крути, а виходить, що у Києві існує бандформування з тітушок, яких використовують усі забудовники задля залякування мирних громадян, що виступають проти знищення зелених зон.

Тринадцятого серпня забудовник навіз на Серафимовича, 6 А таку велику кількість тітушок, що їхню чисельну перевагу перед громадянами було видко неозброєним оком. Також забудовник завіз колючий дріт, яким зсередини огородив місце забудови. Як зазначають мешканці, раніше з таким дротом не доводилось стикатись, оскільки цей – занадто гострий и зроблений з такого матеріалу, що його неможливо перекусити навіть ножицями по металу. Та й огорожа встановлена залізобетонна – аби громадяни не могли її повалити.

ber8

 


Та хіба ж громадян, у яких відбирають місце відпочинку, така дрібниця зупинить? Люди налаштовані вороже. Вже з місяць вони чергують у наметах, аби не дозволити заїхати на це місце техніці. Громадяни згуртувались і не збираються поступатись своїм правом на відпочинок і чисте повітря. Більшість з них говорить про повалення паркану, хоча активісти, у тому числі і Фортунатов, їх відмовляють, зазначаючи що подібне може призвести до заведення кримінальних справ проти деяких мешканців, яких у цьому запідозрять. Але дивно: проти тих, хто нищить зелену зону, кримінальні справи не заводять, а проти захисників зелених насаджень – можуть. Хіба не нонсенс?

Проте в нашій державі, де для більшості чиновників і правоохоронців найбільшою силою впливу є грошва, подібне – не виняток.

Міліція, яка повинна охороняти громадян і дотримання порядку, насправді на Серафимовича, 6 А, охороняла тітушок, які, як один, були у чорних футболках, чорних кепі, та чорних штанях. Самі тітушки наголошують, що є представниками охоронної фірми, проте документів не пред’являють і бейджів, які б вказували на назву фірми – не мають. Міліція ж піклується про те, щоб мешканці масиву не нашкодили саме тітушкам!

І кияни це розуміють, і навіть знають чому: усю столицю давно поділено на зони, які кришує або прокуратура, або МВС. І хоча влада офіційно це заперечує, громадяни таки знають, хто збирає данину. Тож, за неофіційними даними, ділянка на Серафимовича, 6 А – територія МВС. Тож не дивно, що міліціянти такі лояльні до хлопців з дуже виразною кримінальною зовнішністю тітушок.

Нині прокуратурою Дніпровського району прийнято рішення про вступ у розгляд справи, яка слухається в Адміністративному суді Києва за позовом одного з мешканців району щодо скасування рішення Київради про надання для будівництва торгового центру на земельній ділянці на вул. Серафимовича, що на Березняках. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Дніпровського району. У вказаній справі прокуратура захищає інтереси мешканців мікрорайону. Окрім того, прокуратурою району ініційовано перед КМДА розгляд питання про проведення громадських слухань з приводу виділення земельної ділянки за вказаною адресою.

Проте мешканці не збираються розходитись, оскільки дуже чудово знають поведінку забудовників, силовиків та влади: трохи відступити, аби потому – знищити. У ситуації на Серафимовича, 6 А люди стоятимуть до перемоги, оскільки сквер, який вони захищають, це - не лише зелені насадження. Це - історія Березняків, яка включає у себе розповідки про кохання, розлучення, народження і щастя багатьох громадян, які виросли у цій парковій зоні.

Тож скільки б представники влади, міліції і забудовників не називали дії мешканців агресивними, люди знають, за що вони борються і переконані – вони переможуть.

Конфлікти і закони

ber2

ber3

ber4

ber5

ber6

ber7

ber9

ber10

ber11

ber12

ber13 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.