Слідство встановило винних у масовому отруєнні дітей у столичному дитсадку

otruennya

 
У рамках розслідування кримінального провадження за фактом масового отруєння дітей у дитячому садочку в Дніпровському районі трьом працівникам вказаного дошкільного закладу повідомлено про підозру. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Дніпровського району міста Києва.


Так, згідно з результатами перевірки, проведеною Держсанепідслужбою, причиною захворювання стали грубі порушення технології приготування страви, яку вживали вихованці закладу, а також відсутність контролю з боку відповідальних осіб.

Враховуючи висновки фахівців, за погодженням з прокурором завідувачу, старшій медсестрі та кухарю дитсадка оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 137 КК України – неналежне виконання професійних чи службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей.

Згідно з санкцією статті за вчинення цього кримінального порушення передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

Нагадаємо, з 19 по 22 червня поточного року 43 малюка віком від 3 до 6 років після відвідування вказаного дошкільного закладу були госпіталізовані з діагнозом «гостра кишкова інфекція».

За вказаним фактом прокуратура Дніпровського району відкрила кримінальне провадження та розпочала досудове розслідування.

У подальшому було встановлено, що захворювання викликав збудник сальмонельозу, який виявили у курячих яйцях та вермішелевій запіканці.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.