У Києві пройшла нарада працівників столичної ДАІ та представників банківських установ

nar1

 
Сьогодні в управлінні столичної Державтоінспекції відбулася нарада з представниками банківських установ щодо процедури сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху та їх автоматичного заліку в базу даних ДАІ під час отримання таких коштів. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі УДАІ  Києва.


«Необхідність проведення такої зустрічі була викликана тим, що у банківських установах реквізити квитанцій про сплату штрафів за адміністративні порушення заповнюються з помилками. А це, в свою чергу, унеможливлює забезпечення зарахування платежу до Національної автоматизованої інформаційної системи, - говорить заступник начальника столичного управління ДАІ Ігор Опанасенко. - Таким чином, штраф вважається несплаченим. Як наслідок, інформація про це автоматично надходить до підрозділів виконавчої служби. А вони, в свою чергу, накладають арешт на транспортний засіб. Тому для багатьох водіїв це стає справжньою несподіванкою, оскільки вони вважали, що штраф сплачено.

Аби уникнути непорозумінь, співробітники ДАІ під час робочої зустрічі звернули увагу на необхідності правильного заповнення саме касиром банку квитанції про сплату штрафу з дотриманням усіх реквізитів. Отже, при заповненні реквізитів квитанції не допускається внесення будь-яких додаткових знаків або відступів, крім тих, що вказані у зразку. Також в полі «Призначення платежу» обов’язково вказується серія та номер протоколу про адміністративне правопорушення. Зазначення в цьому полі іншого документу виключає автоматичне його зарахування та тягне за собою передачу матеріалів до Державної виконавчої служби.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф має бути сплачений не пізніше, аніж через п'ятнадцять днів з дня вручення постанови порушнику про накладення штрафу.


nar2

nar3



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.