Перший раз, у перший клас… з інспектором ДАІ

udai diti

 
Напередодні нового навчального року в м. Києві працівниками ДАІ було перевірено організацію дорожнього руху біля всіх навчальних закладів. Про виявлені недоліки направлено інформації до комунальних підприємств «Київдорсервіс» та «Київавтодор». Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі УДАІ Києва.


Інспектори ДАІ чергують біля шкіл, які наближені до проїзної частини, супроводжують організовані перевезення дітей автобусами. В кожному дитячому садку та школі міста встановлені спеціальні куточки з безпеки дорожнього руху, які постійно оновлюються. Тут розміщена важлива і корисна інформація як для дітей, так і для батьків. Крім того, столичною ДАІ виготовлена друкована продукція профілактичного напрямку. Це листівки, плакати, що розміщені в салонах транспорту загального користування. На них звертають увагу всі. Привертають також увагу розміщені на вулично-шляховій мережі біг-борди з тематикою безпеки дорожнього руху. Ця продукція нагадує всім, і особливо дітям, як правильно поводити себе на дорозі.

І, звичайно, не можна не згадати свято першого вересня. В день знань практично всі інспектори ДАІ завітали до закріплених навчальних закладів, аби провести зустрічі з школярами. Особлива увага – першокласниками. Адже саме їм важливо розповісти, як безпечно йти до школи та повертатись додому. Співробітники столичної автоінспекції взяли участь і в святкових заходах з нагоди «Дня знань», які пройшли 1 вересня на Хрещатику. Тут діти на учбовому перехресті мали можливість покататись на веломобілях, поспілкуватись з інспекторами і таким чином закріпити знання дорожньої грамоти.

udai diti2Завдяки профілактичним заходам, які проходили спільно с Департаментом освіти столиці, в Києві за 8 місяців спостерігається зниження дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Так, в поточному році було зареєстровано 101 пригоду за участю неповнолітніх (2012 - 131), в яких було травмовано 105 дітей (2012 – 131) і 3 загинуло (2012 – 6). Вдвічі знизилась кількість ДТП скоєних саме з вини дітей.

 Найбільш розповсюджене порушення правил дітьми - це перехід проїзної частини у невстановленому місці. Саме для цього біля шкіл чергують наряди ДАІ, коли неповнолітні прямують до школи та повертаються додому.

Більшість ДТП за участю дітей цього року сталися через порушення водіями правил дорожнього руху – 90 (у 2012 – 109). Це проїзд нерегульованих пішохідних переходів з порушенням ПДР, перевезення неповнолітніх у салонах авто без пасків тощо.

Прикро, але доводиться констатувати, що за декілька днів вересня вже трапилось 3 автопригоди, в яких були травмовані діти. Так, першого вересня учень восьмого класу школи Дніпровського району переходив дорогу на вулиці Курнатовського в невстановленому місці. Як наслідок, потрапив під колеса «Рено», а потім до лікарні. А вже 3 вересня на вулиці Генерала Наумова під колеса автомобіля «ВАЗ-2109» потрапив першокурсник одного з професійних училищ міста. Водій збив пішохода на нерегульованому пішохідному переході. Аналогічний випадок трапився наступного дня вранці на вулиці Тимофія Шамрила. Там водій «Опеля» скоїв наїзд на ученицю одинадцятого класу, яка також переходила проїзну частину по нерегульованому пішохідному переходу. Травмовану дівчину доставлено до лікарні.

Аби ще раз нагадати про дотримання правил дорожнього руху до навчальних закладів, учні яких потрапили у ДТП, направлені інспектори ДАІ. Вони проведуть роз’яснювальну та профілактичну роботу з дітьми, вчителями і, звісно, батьками школярів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.