Кличко: Обов'язок кожного українця - пам'ятати про жахливі роки Голодомору

golod klichko1

 
Обов'язок кожного українця пам'ятати - про жахливі роки Голодомору, а політики мають зробити висновки з тієї трагедії. Про це лідер партії «УДАР» Віталій Кличко заявив у коментарях журналістам після молебню на честь пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу партії «УДАР».


За словами Кличка, для кожної української сім'ї ця трагедія має особистий вимір.

Лідер «УДАРу» зазначив, що вперше про Голодомор йому розповіла бабуся Євдокія Пилипівна. Зокрема, бабуся згадувала, як вони з сестрами дітьми збирали траву-калачики, щоб вижити, і як кричала її мама, коли продзагони забирали зерно. Віталій Кличко розповів, що в бабусиній родині було 8 дітей і в ту страшну зиму її батьки і всі брати і сестри померли. «Маленьку Дусю взяли сусіди, вона єдина вижила. Це жахіття відбувалося на Черкащині, в центрі України. Тому моя свічка сьогодні - в пам'ять мільйонів жертв тієї зими і в пам'ять родини нашої бабусі», - сказав він.

Віталій Кличко додав, що бабуся завжди плакала, коли згадувала Голодомор. «І ми сьогодні ледь стримуємо емоції, бо поряд з нами ще живі очевидці тієї трагедії. І вони свідчать - голод був штучний. Зерно забирали, щоб змусити всіх, хто жив на території України, стати покірними», - зауважив політик.

Кличко нагадав, що в радянських підручниках історії не було жодного слова про голод, про мільйони загиблих і про те, що хліб забирали навмисно.

«Цього не писали в історії, бо хотіли стерти пам'ять про наших близьких, про наш рід, села і міста, які тоді викосило. Тому наш обов'язок - пам'ятати. І сьогодні я тут. Наш обов'язок як політиків - зробити висновки з тієї трагедії. Держава не повинна ставитися до людини як до гвинтика. Бо життя людське є найвищою цінністю і влада не має права розпоряджатися ним», - наголосив Віталій Кличко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.