За незаконне звільнення працівника екс-директор КП сплатить 95 тис гривень з власної кишені

prokuratura obolon

 
За позовом прокуратури Шевченківського району суд стягнув з колишнього директора комунального підприємства «Госпкомобслуговування» майже 95 тис гривень за незаконне звільнення з роботи працівника. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Шевченківського району міста Києва.


Встановлено, що у 2008 році директор комунального підприємства  незаконно звільнив службовця, котрий працював за контрактом на посаді заступника начальника «Центру правової допомоги киянам».

Відстоюючи свої права, екс-працівник звернувся до суду з цивільним позовом, у якому вимагав визнати незаконним наказ про його звільнення. Суд задовольнив вказаний позов, поновив чоловіка на посаді та стягнув на його користь з комунального підприємства близько 95 тис гривень компенсації за вимушений прогул.

Зважаючи на те, що комунальне підприємство фінансується з державного бюджету, а порушення трудових прав працівника сталося саме з вини його колишнього керівника, прокуратура Шевченківського району столиці заявила до суду позов про стягнення з екс-директора вказаних коштів.

Визнавши вимоги прокуратури законними та обґрунтованими, суд задовольнив позов в повному обсязі та зобов’язав колишнього керівника КП сплатити до державного бюджету усю суму завданих ним збитків.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.