Прокуратура виявила численні порушення у столичному будинку для ветеранів та людей похилого віку

prokuratura obolon

 
За результатами перевірки, проведеної за ініціативи прокуратури Подільського району столиці, встановлено численні порушення прав мешканців Спеціалізованого будинку для ветеранів, громадян похилого віку та інвалідів, розташованого на вул. І.Їжакевича на Подолі. Про це повідомив заступник прокурора Подільського району столиці Михайло Старчук, передають «Конфлікти і закони».


Зокрема, перевіркою встановлено, що посадові особи Спецбудинку упродовж 2011-2014 років нараховували деяким ветеранам війни та інвалідам плату за житло. Натомість за умовами заселення вони мають право безкоштовно користуватись жилими приміщеннями закладу.

«Нехтуючи нормами закону, посадовці Спецбудинку за цей період незаконно стягнули з дев’ятьох пенсіонерів близько 8,5 тис. гривень», - повідомив прокурор.

М. Старчук також зауважив, що керівництво закладу не забезпечує підопічних продуктами харчування та гарячими обідами.

«Прокуратура встановила, що семеро мешканців будинку з початку цього року не отримують належне їм одноразове гаряче харчування. Проте, незважаючи на кричуще порушення прав своїх підопічних, адміністрація закладу досі не вжила жодних заходів для вирішення цього питання», - наголосив він.

Серед інших порушень прокурор відзначив відсутність належного щоденного нагляду за станом здоров’я мешканців будинку, а також недотримання посадовцями Спецбудинку протипожежних вимог та санітарних правил.

За словами прокурора, вище зазначене ставить під загрозу життя та здоров’я мешканців закладу. В першу чергу тих, які позбавлені можливості самостійно пересуватись і потребують постійного стороннього догляду.

М.Старчук зазначив, що за результатами перевірки на адресу Київської міської державної адміністрації внесено подання з вимогою усунути виявлені порушення, відшкодувати ветеранам Великої Вітчизняної війни, інвалідам та пенсіонерам незаконно стягнуті кошти, а також вирішити питання про виділення літнім людям необхідні кошти для їх харчування.

Також за виявлені порушення прокуратура наполягає на притягненні до дисциплінарної відповідальності посадовців Спецбудинку, а також відповідних службових осіб Департаменту соціальної політики КМДА.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.