Регіональному «Антимайдану» за збитки Маріїнському парку нарахували 6 мільйонів штрафу

straf

 
Державна екологічна інспекція нарахувала збитки, нанесені Маріїнському парку у Києві перебуванням на його території табору «Антимайдан». Як ми раніше повідомляли, під час базування у Маріїнському парку активістів провладних акцій було нанесено відчутні збитки паркові. Відбулись значні впливи їх на зовнішній вигляд та стан парку. Зокрема, відбулось засмічення його території, руйнування елементів зовнішнього дизайну парку, утрамбовування грунту, пошкодження дерев, дернини, а також пошкодження коріння дерев внаслідок розпалювання багать та встановлення бочок для обігріву людей.


Маріїнський парк є парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва, що є об’єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Згідно зі ст.38 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», на території парків-пам'яток садово-паркового мистецтва забороняється будь-яка діяльність, що не пов'язана з виконанням покладених на них завдань і загрожує їх збереженню. Відповідно до ст. 252 Кримінального кодексу України, умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду - карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Держекоінспекція у м. Києві провела обстеження території Маріїнського парку та нарахувала збитки, на нанесені державі внаслідок базування тут протягом місяця 20 000 чоловік та вчинення ними вказаних вище порушень. Загальна сума збитків склала 6 2012000 грн. Про це перший заступник голови Держекоінспекції І. Кошелев повідомив у листі від 19.03.2014 №2/3-3/38/4/ДЕІ, 42/4/ДЕІ. Справа передана до органів МВС для порушення кримінальної справи, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу Національного екологічного центру України.



Коментарі

  +0 #1 ВОПРОс 12 апр. 2014 г., 11:53:45
Все расходы принесшие стране майдан и оное за ноябрь 2013 по настоящее время посчитали.
  +0 #2 ВОПРОс 12 апр. 2014 г., 12:04:17
коментарий не по-вкусу?
  +0 #3 Лара 12 апр. 2014 г., 12:27:51
А когда им насчитают срок за убитых или покалеченных там майдановцев.Сколько наших майдановцев там погибло и пропало

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.