Кличко: Ціна на послуги ЖКГ має бути економічно обґрунтованою і прозорою

klichko gkh

 
Ми не маємо права допустити, щоб під прикриттям слів про кризу громадяни платили за неіснуючі послуги. Тарифи за комунальні послуги повинні бути економічно обґрунтовані. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко під час наради за участі керівників департаментів КМДА та голів райдержадміністрацій Києва, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Прошу департамент ЖКГ спільно з департаментом соціальної політики подати детальне обґрунтування всіх складових тарифу – щоб ціна на кожну послугу для киян була прозорою і зрозумілою. Кияни повинні знати, за що вони платять, - наголосив Віталій Кличко. - Тим більше, що на нас чекає підняття тарифів. Минулого тижня Національна комісія з регулювання ринків житлово-комунальних послуг підняла тарифи для близько 30 міст, а цього тижня це станеться і для Києва».

Він відзначив, що підняття тарифів до економічно-обґрунтованого рівня є вимогою МВФ. Без цього уряд не зміг би отримати кредити для стабілізації економічної ситуації в країні.

Водночас мер Києва наголосив, що столична влада не залишить осторонь соціально незахищених киян. «Я прошу департамент ЖКГ спільно з департаментом соціальної політики розробити дієвий механізм захисту соціально-незахищених груп населення. Прошу роз’яснити цей механізм киянам та забезпечити ефективну роботу з нарахування субсидій та компенсацій на оплату житлово-комунальних послуг в нових умовах», - зазначив Кличко.

Київський міський голова також звернувся до департаменту ЖКГ, щоб там до кінця тижня надали звіт про виконану роботу з профілактики та ремонту інженерних мереж та про стан підготовки до опалювального сезону загалом.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.