Мешканці Лісового масиву перемогли забудовника в суді

apelyats sud

 
Мешканці Лісового масиву Києва отримали жадану перемогу в Київському апеляційному суді у справі захисту громадського простору. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України.


Активісти Лісового протягом 6 років чинили спротив незаконному будівництву АТХК «Київміськбуд», захищаючи придомову територію по вул. Кіото 5/9 (Лісовий масив столиці).

Свого часу, рішенням Київради компанії «Київміськбуд» було передано земельну ділянку для будівництва чотирьох 24-поверхових будинків з підземним паркінгом з вбудовано-прибудованими приміщеннями для підприємств обслуговування за адресою вул. Кіото, 5-9. За свідченням фахівців, будівельні роботи могли б спричинити тріщини та руйнацію фасадів прилеглих будинків, а це будинок 5 і 9 по вул. Кіото. Забудова не була передбачена Генеральним планом міста Києва, порушувала ст. 13 Закону України «Про планування і забудову території», ст. 39. 113, 123, Земельного кодексу України «Про основи містобудування». На цій ділянці при розбудові житлового масиву Лісовий (раніше – Водопарк) знаходились болота, тобто підземні води, а також стратегічний об’єкт – насосна водопровідна станція «Північний водопарк». В 10 метрах від будівельних робіт розташований дитячий садок № 202.

Ця перемога – приклад мужності і послідовності громадян. Так тримати!



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.