Кличко: Уряд тримає столицю на межі банкрутства

bankrutstvo

 
Уряд латає «дірки» в державному бюджеті за рахунок місцевих бюджетів, зокрема, міста Києва. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час робочої зустрічі київських роботодавців, підприємців з керівництвом столиці.

«Незважаючи на те, що Київ формує 30% держбюджету України, міський бюджет залишається на сьогодні порожнім. Дефіцит бюджету столиці становить близько 2 млрд грн. Попередній уряд запровадив абсурдні механізми бюджетних відносин між столицею та центральною владою. І нинішній уряд цим користується та латає дірки державного бюджету за рахунок місцевих бюджетів», - підкреслив Віталій Кличко.

Він нагадав про фінансову дискримінацію щодо Києва, з бюджету якого щорічно вилучається 50% ПДФО. На сьогодні ця сума складає близько 9 млрд грн.

«Якщо у 2005 році з Києва на користь центрального бюджету вилучалось 400 млн грн, то у поточному році вилучення складають 9 млрд грн, - більше ніж у 20 разів. Тільки за останні роки з бюджету Києва було вилучено 33 млрд грн. Уряд тримає столицю на межі банкрутства», - наголосив мер Києва.

Він також відзначив, що відсутність фінансування з боку уряду ставить під загрозу життя людей, які потребують ліків.

«Минулого тижня до нас приходили люди, від фінансування лікування яких залежить життя - це гемодіаліз, інсулін. Ці ліки повинні бути проплачені переважно з Кабміну і частково - з бюджету міста. Але грошей немає. І нам не залишається нічого, як знову йти до Кабміну і просити повернути гроші. Адже на сьогодні столична медицина фінансується тільки на 58% від потреб, зарплата - на 78%, закупівля медикаментів - на 48%, харчування хворих - на 40%», - відзначив Київський міський голова.

Віталій Кличко також підкреслив, що нова Верховна Рада повинна у першу чергу ухвалити закон про скасування вилучення ПДФО у Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.