Кличко: Уряд тримає столицю на голодному пайку

golodniy payok

 
Київ, який віддає найбільше коштів до державного бюджету, опинився на межі банкрутства. Уряд тримає столицю на голодному пайку. Про це заявив сьогодні мер Києва Віталій Кличко під час засідання Київради, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Мене сьогодні найбільше турбує життєзабезпечення і нормальне функціонування столиці. А воно залежить від своєчасного і належного фінансування. Ми всі з вами живемо в Києві і зацікавлені, щоб наше місто стало комфортним і європейським. Тут же мешкають і представники центральних органів влади. То чому тоді таке нібито нерозуміння проблем столиці і таке ставлення до Києва? Міста, яке віддає найбільше коштів у Державний бюджет?» - підкреслив Віталій Кличко.

Він відзначив, що сьогодні всі говорять про залучення інвестицій, водночас, якщо в Києві буде несприятлива ситуація і його буде лихоманити, - в Україну не прийде жоден інвестор, адже столиця - візитівка всієї країни.

«Київ залишають практично без коштів на існування! Я не перебільшую. Можна жонглювати-маніпулювати цифрами, але є реальна ситуація і треба дивитися правді в очі. Сьогодні дефіцит бюджету столиці - близько 2-х мільярдів гривень. Гроші, зароблені столицею, вилучають, можна сказати, «з кінцями». Понад 9 мільярдів тільки в цьому році. А за останні роки з бюджету Києва вилучено 33 мільярди. Тобто, уряд тримає столицю на голодному пайку», - наголосив Київський міський голова.

Кличко відзначив, що на рахунках Києва - не більше 25 мільйонів гривень, «а не якихось міфічних півмільярда». І зауважив, що на сьогодні столична медицина фінансується лише на 58 відсотків від потреб, зарплата бюджетників - на 78 відсотків, закупівля медикаментів - на 48. Критичною є і ситуація з харчуванням дітей у школах та дитячих садках.

«Катастрофічна ситуація сьогодні із забезпеченням хворих необхідними ліками - зокрема, гемодіалізом. А це життя людей. Я увесь час спілкуюся з постачальниками медикаментів. Вони йдуть назустріч. Але це тимчасове вирішення проблеми, - підкреслив Віталій Кличко. - Ми отримали Київ, коли заборгованість тільки за ліки складала 227 мільйонів. Ми її гасимо. Зараз залишилося 100 мільйонів боргу. Я вже говорив, ми профінансуємо 22 мільйони на забезпечення хворих на ниркову недостатність гемодіалізом. Це перерозподіл коштів. Вони мали піти на виплату зарплат працівникам комунальних установ з термінами виплати з 18 по 21 листопада. Тобто, гемодіаліз перекрили, тепер шукаємо гроші на зарплати!» - зазначив мер Києва.

Він зауважив, що ефективне управління можливе за умови наявності коштів. «Нехай прийде хтось і покаже мені як можна ефективно розподілити на життєдіяльність столиці цифру нуль. Бо говорити можуть всі, але не треба брехати людям і маніпулювати інформацією. Податки киян мають залишатися в столиці. Києву необхідно повернути право розпоряджатися зібраними в ньому коштами»,- наголосив Кличко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.