Кличко вимагає від прокуратури не зволікати з розслідуванням виявлених внутрішнім аудитом КМДА порушень

kmda lis

 
Результати внутрішнього аудиту КМДА за липень - першу половину листопада цього року виявили порушень на суму понад 304 млн гривень. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Київського міського голови.


«Протягом цього часу управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА, яке було реорганізовано в департамент та підпорядковано особисто мені, провело 31 перевірку, результати яких передано до правоохоронних органів. Із загальної суми виявлених порушень фактичні втрати становлять понад 75 млн грн. Було звільнено керівників 5-ти установ. Тепер ними мають зайнятися правоохоронні органи. І ми звертаємося до прокуратури не зволікати з розслідуванням виявлених фактів», - наголосив Віталій Кличко.

Крім того, повідомив мер Києва, відкрито кримінальні провадження за результатами перевірки по 6 установах. Загальна сума порушень по них сягнула 33,7 млн грн, з яких фактичні втрати – понад 4,5 млн грн. «Ми також провели 11 контрольних заходів спільно з правоохоронцями і виявили фактичні втрати на суму понад 2,5 млн грн., а загальна сума порушень ще більша – 3,7 млн грн.», - сказав столичний голова.

Кличко підкреслив, що зробить все можливе, аби корупція не заважала розвиватися Києву та втілювати реальні реформи в столиці. «Я неодноразово наголошував, що не терпітиму та не покриватиму жодного корупціонера в київській владі. Всі факти зловживань, здирництва та хабарництва матимуть адекватну оцінку та реагування з мого боку. Але таку саму адекватну оцінку всім цим фактам повинні давати і правоохоронні органи, щоб усі винні були притягнуті до відповідальності», - наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва також нагадав, що є окремий «антикорупційний» номер телефону, за яким кияни можуть повідомляти про факти корупції в столичній владі. Він вчергове закликав мешканців столиці телефонувати за цим номером. «Антикорупційний» телефон для звернень: 0965881188.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.