У столиці водії вже сплачують штраф на місці порушення

shtraf terminal

 
Відсьогодні у столичних водіїв з’явилася можливість сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху на місці за допомогою банківської картки. Це стало можливим завдяки тому, що частина патрульних машин обладнана терміналами для платіжних карт. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у пре-службі УДАІ Києва.


«Поки що ця система працює лише як експеримент, - зазначає заступник начальника столичного управління ДАІ Олександр Ткаченко. Перед тим, як ввести її в дію, співробітники однієї з банківських установ провели навчання екіпажів ДАІ. Наразі в столиці працює 15 автомобілів з банківськими терміналами.

Як це працює. Інспектор ДАІ, зафіксувавши правопорушення та оформивши його, пропонує водієві сплатити штраф через термінал, що знаходиться в патрульному автомобілі. Після сплати інспектор вручає порушникові чек. Таким чином, водій має підтвердження, що штраф сплачений, а кошти відразу надходять за призначенням.

Слід пам’ятати, що сплата штрафу на місці з допомогою банківської картки - справа добровільна і водій може відмовитися від такої послуги. Наполягати на цьому інспектор не буде. Однак треба розуміти, що оплата на місці суттєво заощаджує час водіїв і виключає помилки у заповненні платіжних документів,що призводять до «зависання» грошей і проблем з їх поверненням.

Нагадаємо, штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу. А у разі несвоєчасної його оплати доведеться сплачувати у подвійному розмірі. Отже, переваги такої послуги очевидні.

До уваги водіїв! Пропозиція скористатися подібною послугою стосується лише деяких видів адміністративних порушень. Приміром, перевищення швидкості, проїзд на червоний сигнал світлофора або перетин подвійної суцільної смуги. А от, скажімо, за створення аварійної ситуації чи керування машиною в нетверезому стані розрахуватися на місці неможна. Оскільки міру покарання за цими статтями визначає лише суд.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.