Кличко: Ми затвердили правила, які передбачають чіткий облік усіх МАФів

mafo shema

 
Столична влада затвердила порядок розміщення МАФів. На сьогоднішньому засіданні Київради депутати підтримали проект рішення «Про особливості застосування Порядку розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в місті Києві», повідомляють «Конфлікти і закони».


«Кожен МАФ повинен працювати законно. І ми повинні були систематизувати роботу малих архітектурних форм і припинити захаращення кіосками проїжджої частини, тротуарів, виходів з метро, що псує зовнішній вигляд міста, створює незручності для киян та робить столицю великим базаром. Сьогодні ми затвердили правила розміщення МАФів, які передбачають чіткий облік усіх МАФів і зокрема сплату ними пайової участі», - зазначив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам під час перерви в засіданні Київради.

Він відзначив, що ключові правила щодо розміщення МАФів столична влада розробляє за участі громадськості, експертів і власне підприємців. «Щоби не було жодних звинувачень у наданні преференцій тим чи іншим, ми робимо це публічно, прозоро. Працює комісія, до якої ми запрошуємо представників МАФів, де ми напрацьовуємо загальні чіткі правила: де МАФи можуть стояти, де не можуть, де можна торгувати алкогольними напоями чи тютюновими виробами, а де це суворо заборонено. Ми намагаємося знайти компроміс, але МАФи, які псують зовнішній вигляд, заважають перехожим, порушують правила - будуть прибрані. Я обіцяв, що порядок з МАФами у Києві ми наведемо. Це моє завдання перед киянами», - підкреслив Київський міський голова.

Згідно з рішенням, Київрада доручила КМДА до 15 лютого 2015 року затвердити зміни до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд торговельного, соціально-культурного чи іншого призначення, а потім до 31 грудня 2015 року привести розміщення цих споруд у відповідності зі схемою. До 1 січня 2016 року всі споруди, які не відповідають Комплексній схемі, повинні бути демонтовані. Затверджена схема дає чітку відповідь, які кіоски встановлені законно, а які - ні. Місця встановлення споруд розподілятимуться на конкурсній основі прозоро і відкрито. Крім того, гарантується збереження бізнесу за умови заміни кіосків на нові, більш сучасні торгові точки протягом п'яти років.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.