Кличко: У «Київпастрансі» було вкрадено більше 3 мільярдів гривень

roztrata kievpastrans

 
За результатами проведеного столичною владою аудиту, виявлено, що за 11 років на КП «Київпастранс» було вкрадено більше 3 мільярдів грн. Ми перекрили ці корупційні схеми. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час прес-конференції щодо викриття корупційних схем в сфері громадського транспорту столиці, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Київсбкого міського голови.


«Ми ретельно перевірили «діяльність» підприємства, яке повинне було керувати великим транспортним господарством столиці. Перевіряли довго, щоб зібрати такі факти, які не дозволять винуватцям цього свавілля викрутитися і уникнути відповідальності. Ми прийняли підприємство з величезними боргами: 1 млрд 320 мільйонів гривень боргу, включаючи 120 мільйонів боргу по зарплаті. Це - офіційний борг. Ви запитаєте: куди поділися всі ці гроші? «Київпастранс» - найбільше підприємство в столиці - грабували роками», - відзначив Віталій Кличко.

Мер зауважив, що на ці гроші - 3 млрд грн, яких позбувся Київ, можна було б купити для міста, наприклад, 330 нових тролейбусів, або замінити весь парк трамваїв в столиці (250) або побудувати 5 нових станцій метрополітену.

«Непрямий збиток для підприємства - ще більше. Адже коли вкрали гроші і не купили деталь для автобуса за 100 гривень, то потім місто змушене змінювати двигун за 100 тисяч. Цей збиток навіть набагато більше вкрадених грошей, - наголосив Віталій Кличко. - Ми перекрили ці корупційні схеми. І моя жорстка позиція, як і позиція всіх киян: всі злочинці повинні бути затримані, а все вкрадене – повернене місту, киянам! І ми, як міська влада, робимо все, щоб кияни не потерпали через «художества» корупціонерів», - зазначив Кличко.

Мер передав заступнику начальника столичної міліції стос паперів з результатами аудиту та перевірок Контрольно-ревізійного управління, щоби був громадський контроль за тим, як триватиме розслідування справ і щоби винні у розкраданні грошей киян були притягнені до відповідальності.

«І це тільки початок. Надалі ми будемо покращувати матеріально-технічну базу підприємства. Київ має стати комфортним містом для киян та тих, хто сюди приїздить. Ми очистимо столицю від корупціонерів і зробимо всю діяльність в ній максимально чистою і прозорою», - зазначив Кличко.



Коментарі

  +0 #1 Матрена 25 февр. 2015 г., 21:45:46
неУважаемый мэр Кличко-что ты,родной наш тут сказки баешь,что можно было БЫ приобрести на украденное! Как кот Баюн.Неужели ты не видишь, родной ты мой, что весь мир смеется над нами, что ты у нас такой смешной и неловкий..Надоть все свои запрятанные миллионы выложить ОБЩЕСТВУ и жить с ними наравне-вот тогда ты будешь СВОИМ и местным бойцом! А без этого-клоунов у нас и без тебя много.
  +0 #2 Гость 25 февр. 2015 г., 21:55:06
Классная схема. Воруй сколько хочешь, наказания не будет, а за уворованное будут расплачиваться киевляне, для чего им поднимут цены.А на счет очистки мысль хорошая - мэром Киева должен быть человек, не менее 30 лет проживший в Киеве, а не назначенный за успехи на ринге.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.