Кличко розпочав демонтаж незаконних газових заправок у Києві

gaz lad

 
Місто втрутиться та наведе лад, якщо підприємці нехтують вимогами, визначеними державою та безпекою киян, розміщуючи потенційно небезпечні об’єкти, де їм заманеться. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко, коментуючи демонтаж незаконних газових заправок, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі київського мера.


За словами мера, минулої п’ятниці тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки діяльності АЗС на території столиці ухвалила список з перших 14 заправок, які підлягають знесенню. У ніч з п’ятниці на суботу були виконані роботи з демонтажу двох заправок на вулиці Саперно-Слобідській у Голосіївському районі. Всі роботи проводив департамент благоустрою, також були присутні члени депутатської комісії. Роботи відбулися без ексцесів.

«На сьогодні у Києві існує понад 200 незаконно встановлених газових заправок. У них немає жодних дозвільних документів, у тому числі й дозволів Державного комітету України з нагляду за охороною праці. Ми не знаємо, у якому технічному стані перебувають ці заправки та наскільки підготовлений їх персонал. Виходячи з цього, ми розцінюємо їх як потенційно небезпечні об’єкти і, щоб запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, розпочали примусовий демонтаж таких об’єктів, і цей процес триватиме», - наголосив мер.

Віталій Кличко зазначив, що розміщення газових заправок у Києві перетворилося на відверте хамство. «Вони розташовані під лініями електропередач, у зонах житлових будинків. Наприклад, на вулиці Азербайджанській поблизу будинків знаходяться чотири газових заправки!» - сказав міський голова.

Крім того, сьогодні власники самі демонтують заправку біля Шулявського шляхопроводу. Управління з питань надзвичайних ситуацій надає групу рятувальників і пожежний розрахунок для безпеки таких робіт.

«Хочу підкреслити: ми демонструємо, що місто готове втрутитися та навести лад, якщо підприємці нехтують вимогами, визначеними державою, та безпекою киян, розміщуючи потенційно небезпечні об’єкти, де заманеться. Такого не буде! Сьогодні безпека в столиці - це один з головних пріоритетів», - наголосив Віталій Кличко.

Вимогами щодо розміщення газових заправок займається Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ), яка визначає місця їх розташування. Щоб відкрити газову заправку, потрібно звернутися до ДАБІ за дозволом, і крім цього треба зібрати великий пакет документів, необхідний для такої діяльності. Тому якщо заправка знаходиться в дозволеному місці, але не має усіх необхідних документів, вона не має права вести діяльність.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.