Кличко: Ми впроваджуємо технології «Smart City», щоби життя кожного киянина ставало більш комфортним і зручним

smart sity

 
Столична влада і надалі впроваджуватиме в Києві технології «Smart City», щоби життя кожного мешканця столиці було більш комфортним, зручним і безпечним. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на KYIV SMART CITY FORUM 2015, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Київського міського голови.


Мер підкреслив, що «розумне місто» – це найкраща модель розвитку міста на основі використання сучасних технологій. «Реалізовуючи технології «Smart City», ми поліпшуємо життя міста, інвестуємо в розвиток його інфраструктури. Я знайомий з системами «Smart City» в різних містах світу. Я багато подорожую і під час кожної зустрічі з мерами інших міст ставлю питання: які нові технології використовують в вашому місті, вашій країні? І з великим задоволенням кожен мер презентує результати роботи «Smart City». Київ теж не стоїть на місці. І ми крок за кроком робимо наше стародавнє гарне місто одночасно сучасним, використовуючи передові технології, які працюють в усьому світі», - зазначив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що вже сьогодні кияни можуть побачити перші результати впровадження технологій «Smart City» - це і відкритий електронний бюджет, і он-лайн закупівлі, і відкриті тендери, і безкоштовний Wi-Fi у київському метро. «Кияни вже відчувають результати від впровадження технологій «розумного міста», і, впевнений, що у найближчому майбутньому вони будуть ще більш помітними. Одне з ключових завдань було для мене - зробити владу підзвітною, прозорою і доступною для людей. І в цьому напрямку ми відкрили документообіг мерії, зробили відкриті тендери, електронні торги, відкритий електронний бюджет, що дає можливість контролювати всі доходи і витрати не тільки міського бюджету, а й бюджету кожного району, школи, ЖЕКа, дитсадка», - сказав Київський міський голова. Мер наголосив, що використання сучасних технологій також унеможливлює зловживання бюджетними коштами. «Завдяки впровадженню сучасних технологій ми не даємо можливості нечесним на руку чиновникам використовувати у своїх інтересах бюджет міста чи підприємства. Ця прозорість і звітність - головна складова боротьби з корупцією», - відзначив Віталій Кличко.

Також на форумі був підписаний меморандум про співпрацю між київською владою, бізнесом та громадськістю щодо об'єднання зусиль для побудови міста майбутнього, сучасного Києва за допомогою технологій SMART CITY. «Ми робимо все, щоби Київ відповідав критеріям сучасного міста. «Smart City» - це можливість отримати комплексний сервіс, щоби життя кожного мешканця Києва ставало більш комфортним і зручним», - сказав Віталій Кличко.

Після форуму мер оглянув нові сучасні технології і вироби, зокрема, «розумну лавку», від якої можна підзарядити телефон і отримати Wi-Fi. Перші «розумні» лавки вже найближчим часом з'являться на вулицях Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.