Працівники Київзеленбуду знищили вікову діброву

znischena dibrova1

 
У той час, коли мешканці Києва дедалі частіше потерпають від надмірної забрудненості міського повітря, працівники Київзеленбуду, що за визначенням мали б опікуватись покращенням стану зелених насаджень у місті, в дійсності займаються їх розкраданням та знищенням. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України.


Останніми роками київські ліси, «зусиллями» комунальників, дедалі більше перетворюються на пустирі. Під сокиру потрапляють найцінніші ділянки київських лісів — старовікові насадження дуба, сосни, липи, інших цінних порід. Старовікові ділянки лісу, що є найбільшими осередками біорізноманіття, стрімко зникають з ландшафту Києва.

6 жовтня 2015 року активісти зафіксували черговий випадок знищення комунальниками вікової діброви. Рубку здійснено у 48 кварталі Межигірського лісництва (КП ЛПГ «Святошинське»). Згідно з маркуванням лісорубних стовпчиків, на зазначеній ділянці лісу проводились так звані санітарні заходи. Тобто ліс знищено буцімто через якусь хворобу, що призвела до всихання дерев. Втім, за нашою інформацією, ліс у зазначених виділах перебував у чудовому стані і не потребував навіть вибіркових рубок. Підтвердженням цього є хмиз, що залишився після рубки. На фотографіях, зроблених екологами-активістами на місці події, чудово видно численні гілки дуба із листям, зібрані у величезні купи, що відповідно свідчить про те, що під час рубки дерева були живими.

Посиланням на вигадані хвороби найчастіше користуються працівники лісової галузі задля виправдання суцільних рубок, особливо на ділянках із цінними лісовими культурами. Насправді ж йдеться про банальну крадіжку лісу з метою комерційної реалізації деревини.

znischena dibrova2

znischena dibrova3

Фотозвіт з місця події можна побачити тут: https://www.facebook.com/oleksandr.sokolenko/posts/1628718147391155?pnref=story.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.