У Києві виявлені «безхозні» заповідні території

bezhozni zemli

 
Дослідники Дружини охорони природи м. Києва «Зелене майбутнє» виявили, що у Києві є «безхозні» об'єкти природно-заповідного фонду.


Процедура створення об'єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) передбачає, що після їх оголошення, наприклад, рішенням Київської міської ради, землекористувач отримує охоронне зобов'язання - документ, згідно з яким надалі він відповідає за охорону цієї природоохоронної території. Дослідження архіву документації ПЗФ м. Києва показало, що деякі території ПЗФ сьогодні не мають землекористувачів, які б несли за них відповідальність.

«Здавалось би, це неможливо, адже всі ПЗФ мають землекористувачів, - розповіла «Конфліктам і законам» активістка ДОП Вероніка Скворцова. - Проте ми виявили, що після створення деяких ПЗФ землекористувачі просто припинили своє існування. Наприклад, рішенням Київради від 02.12.99 р. №147/649 була створена пам'ятка природи «Верхнє озеро-ставок з Китаївського каскаду». Охоронне зобов'язання отримав Київський державний науково-виробничий комбінат Міністерства АПК. Але вже 2002 року комбінат скасували (http://www.uazakon.com/document/spart12/inx12742.htm). Документацію ніхто не переоформляв, тому за охорону природної пам'ятки вже 13 років ніхто не відповідає».

Активісти ДОП планують дослідити поінформованість землекористувачів всіх об'єктів і територій ПЗФ Києва та добитись, аби всі природоохоронні об'єкти мали свідомих опікунів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.