На Київщині лише за добу водії тричі зникали з місць ДТП

znikli vodii dtp

 
Допоможіть знайти водіїв-втікачів! 14 грудня на Київщині правоохоронці зареєстрували три дорожньо-транспортні пригоди із зниклими водіями. З них два наїзди на пішоходів та один на припаркований транспорт. Зверніть увагу! Автопригоди траплялися у темну пору доби. Саме у цей час водії, сподіваючись залишитися непомітними – зникли у невідомому напрямку.


Перша автопригода зареєстрована у місті Буча. На вулиці Тарасівській, о 19 годині 10 хвилин, невідомий водій, керуючи невстановленим автомобілем, допустив наїзд на  автомобіль «ВАЗ-2101», що був припаркований на узбіччі. Травми отримав 52-річний місцевий мешканець, який знаходився за кермом автівки. Чоловіка з забійною раною грудної клітини доправлено до лікарні.

На початку 8-ої години вечора до Бориспільського відділу поліції надійшов ще один виклик на ДТП із зниклим водієм. У селі Мала Стариця, по вулиці Леніна, невідомий водій скоїв наїзд на 55-річного місцевого мешканця. Чоловік перебігав дорогу у невстановленому місці.

Така необачність коштувала йому життя. Від отриманих травм пішохід загинув на місці пригоди. Водій з місця пригоди зник.

Ще одна автопригода, в якій через власну необережність травмовано пішохода, сталася у місті Бровари. На вулиці Гагаріна, о 21 годині, 33-річний місцевий мешканець намагався перебігти проїжджу частину та потрапив під колеса автомобіля. Водій, не зупинившись, з місця пригоди зник. Розпочато розслідування.

Звертаємося до можливих свідків дорожньо-транспортних пригод: якщо вам щось відомо про обставини ДТП, телефонуйте за номером: «102».

Водії, пам’ятайте! Зникаючи з місця автопригоди, ви зменшуєте шанс людини на порятунок, особливо якщо пригода сталася в безлюдному місці. За умови вчасно наданої медичної допомоги життя потерпілого можна врятувати. Крім того, втеча з місця скоєння дорожньо-транспортної пригоди тільки обтяжує провину.

Нагадуємо, що згідно з п.2.10 ПДР, у разі причетності до дорожньо-транспортної пригоди, водій зобов’язаний:

1. Негайно зупинити транспортний засіб і залишатися на місці пригоди;

2. Увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки відповідно до вимог пункту 9.10 ПДР;

3. Не переміщати транспортний засіб і предмети, що мають причетність до пригоди;

4. Вжити можливих заходів для надання першої медичної допомоги потерпілим, викликати карету швидкої медичної допомоги, а також повідомити про дорожньо-транспортну пригоду поліцію.

За 11 місяців 2015 року на території Київської області зареєстровано 130 дорожньо-транспортних пригод, в яких травмувалися люди, зокрема у 22 випадках – громадяни загинули.

Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Київській області



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.