У Києві відкрився професійний Центр надання психологічної та соціальної допомоги переселенцям, учасникам АТО та членам їх сімей

klichko centr

 
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті Центру психосоціальної реабілітації при «Києво-Могилянській академії». Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Київського міського голови.


«Ми щиро раді тому, що сьогодні можемо впевнено сказати – столиця має професійний Центр надання психотерапевтичної допомоги людям, які зазнали травмування в психологічному плані – це і військові, і мирні жителі - які потребують реабілітації», - зазначив Віталій Кличко.

Він розповів, що з квітня 2015 року спільно з Могилянкою столичні соціальні працівники розпочали реалізовувати пілотний проект з надання реабілітаційних послуг демобілізованим учасникам АТО та переселенцям, які зазнали психічних та психологічних травм. А сьогодні такий Центр отримав окреме приміщення, що завдяки зусиллям НаУКМА, благодійників та спонсорів облаштоване відповідно до сучасних стандартів міжнародного досвіду.

«Як все починалося: представники столичної влади спільно з волонтерами, представниками релігійних та благодійних структур, представниками київських ветеранів АТО об’єднались рівно рік тому, аби спланувати та створити мережу сервісів для учасників АТО, які повертаються додому. Ця ідея знайшла схвалення та підтримку серед депутатів Київради, які проголосували про виділення фінансової допомоги за програмою «Турбота. Назустріч людям» у сумі 3,5 млн. грн. для організації такої роботи. Допомога орієнтована на киян, які беруть участь у військових діях на Сході України», - зазначив Віталій Кличко.

Київський міський голова відзначив, що у 2015 році за кошти програми «Турбота. Назустріч киянам» фінансується діяльність 50 фахівців із соціальної роботи, які надають соціальну та консультативну допомогу ветеранам АТО. Працює телефонна інформаційна лінія для оперативного вирішення питань ветеранів. Проводиться реабілітація від психосоціального стресу.

«Ми розуміємо, як важливо підтримувати людей, які потребують допомоги. Військовий конфлікт на Сході триває. До сьогодні гинуть наші громадяни, патріоти, які захищають цілісність і незалежність України. Днями ще один киянин загинув на Донбасі. Хлопець пішов добровольцем, йому було 18 років. Ми повинні шанувати загиблих та піклуватися про тих, хто повертається звідти і потребує допомоги», - зазначив Віталій Кличко.

У створенні Центру психосоціальної реабілітації допомогли Мальтійська Міжнародна Служба за підтримки Німецької Гуманітарної допомоги, КМДА та ІТ-компанія Інфопульс.

У Центрі працюють психологи, психотерапевти, спеціалісти з соціальної роботи і юристи.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.