Якщо ви вирішили поїхати за кордон на авто...

zakordon avto

 
До поїздки за кордон допускаються транспортні засоби, яким видані реєстраційні документи відповідно до Конвенції про дорожній рух. А саме - національне посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки, серіям яких присвоєні літери латинського алфавіту. Автівка має бути справною, без візуальних пошкоджень та надто темного тонування.


Крім цього, правилом у більшості європейських країн є наявність в салоні світловідбивних жилетів та аптечки. Жилет потрібно вдягати у разі заміни колеса чи якоїсь іншої аварійної ситуації. Якщо в автомобілі будуть діти, то обов’язково подбайте про автокрісла.

Водій перед виїздом зобов'язаний укласти договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів «Зелена карта».

У разі відсутності права власності на транспортні засоби - оформлення документів для поїздок за кордон здійснюється на підставі заяви власника транспортного засобу або документів, що підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами.

Особам, що здійснюють поїздку за кордон, на період поїздки за їх бажанням видаються свідоцтва про реєстрацію на їхнє ім'я. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім'я власника транспортного засобу, і документи, які підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами, зберігаються у територіальних сервісних центрах міста Києва. Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію підлягає поверненню відповідному ТСЦ не пізніше ніж протягом 10 днів після повернення з-за кордону.

Транспортні засоби, на які згідно із законом встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних у розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

Якщо ви від’їжджаєте за кордон на постійне місце проживання - транспортний засіб підлягає зняттю з обліку.

Прес-служба Регіонального сервісного центру МВС у місті Києві



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.