У Києві викрили корупційні схеми паркувальників, які щомісяця крали з бюджету 1,5 млн грн

18parkuvannya

 
У столиці викрили корупційні схеми чиновників КП «Київтранспарксервіс» і паркувальників, які привласнювали гроші за паркування машин. Щомісяця бюджет недоотримував 1,5 мільйона гривень. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час спільного брифінгу з першим заступником начальника головного управління Державної фіскальної служби в місті Києві полковником податкової поліції Ігорем Скороходом, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Київського міського голови.


«Наше завдання - наведення ладу в Києві, а для цього потрібно, насамперед, подолати корупцію. З першого дня роботи нашої команди ми зробили аудит усіх підприємств. Ми викрили мільярдні збитки на КП «Київпастранс» та інших підприємствах. Усі чиновники, задіяні в цих схемах, були звільнені з адміністрації. Матеріали передали в правоохоронні органи. Ми продовжуємо викривати крадіїв. Зараз наводимо лад в сфері паркування. Адже питання паркування у столиці стоїть дуже гостро. Нещодавно було викрито злочин чиновників КП «Київтранспарксервіс», які привласнювали гроші, зібрані за паркування авто. Тільки за останній місяць було вилучено 1,5 млн грн готівкою», - відзначив Віталій Кличко.

Наразі податкова поліція розслідує діяльність КП «Київтранспарксервіс» за останні три роки. І мер наголосив, що сподівається, що ця справа, як і решта 70 справ, які за поданням київської влади розслідують правоохоронці, - буде завершена, а винні – притягнуті до відповідальності.

Віталій Кличко відзначив, що у Києві сьогодні близько 500 паркувальних майданчиків, і всі вони повинні офіційно працювати і сплачувати гроші в бюджет міста.

«Ми наводимо лад на Хрещатику і будемо рухатися від центру до околиць. Ми поставили спеціальні сфери, які блокують заїзд автівок на тротуари. Наше завдання - щоб водії паркувалися у спеціально відведених місцях, а порушників ми могли б штрафувати і евакуйовувати», - підкреслив Віталій Кличко.

Він наголосив, що столична влада давно чекає на ухвалення законопроекту «Про паркування», який парламент досі не спромігся розглянути. «Якщо ми говоримо про децентралізацію, то Верховна Рада повинна надати право міській владі стягувати штрафи, евакуйовувати автівки. Великі втрати в Києві і в країні через те, що закон не ухвалений. Сподіваємось, найближчим часом його таки ухвалять і місцева влада зможе самостійно навести лад з паркуванням», - зазначив Київський міський голова.

Він також звернувся до всіх водіїв з проханням обов’язково вимагати квитанцію після сплати за паркування. «Якщо ви заплатили за паркування і не отримали квитанцію - ці гроші пішли паркувальнику в кишеню», - сказав мер.

Кличко також відзначив, що столична влада створила багато паркувальних місць, зменшила плату за паркування. «Ми також змінили керівництво «Київтранспарксервісу», на відкритому конкурсі переміг Артем Шамрай. Ми сподіваємось, що він покаже свою ефективність, і, врешті-решт, ми разом наведемо лад з паркуванням у Києві», - зазначив Віталій Кличко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.