Відсьогодні пити воду у Києві - небезпечно

mindobriva vodokanal

 
Як ми повідомляли раніше, невідомі розорали 500 гектарів заплавних луків поблизу Десни у 10 кілометрах вище Деснянського водозабору. У деяких місцях сільгоспроботи ведуться на відстані 15 метрів від берега річки. Поблизу розореної заплави просто неба розміщено 60 тонн азотних добрив, які незабаром вноситимуться у ґрунт. Позаяк розорена ділянка знаходиться у заплаві, яка регулярно обводнюється в період водопілля, існує ризик потрапляння хімічних сполук (добрив та гербіцидів, що використовуються у сільгоспвиробництві) у воду Десни, що призведе до критичного погіршення стану питної води, якою користуються мешканці Києва.


Представники Київводоканалу спільно з селищним головою Новосілок безпосередньо на місці повідомили у правоохоронні органи про можливу загрозу потрапляння добрив у Десну. За зверненням підприємства складена відповідна заява, котра дає підстави для встановлення власника угідь та повідомлення йому про неможливість внесення добрив в зоні санітарної охорони річки (http://vodokanal.kiev.ua/ua/news/2016-03-26-fahvts-kivvodokanaly-povdomili-y-pravoohoronn-organi-pro-mozhlivy-zagrozy-potraplyannya-mndobriv-y-desny).

Проте попри все це, сьогодні, 6 квітня, власники розораної ділянки, в супроводі охорони з кількох джипів, розпочали внесення аміачних добрив в розорані заливні луки.

Просимо уваги ЗМІ до цієї проблеми!

Об'єктивно, всім киянам, що споживають питну воду з Деснянського водозабору, надалі немає жодної гарантії безпечності води у водогоні.

Прес-служба Національного екологічного центру України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.