Військовою прокуратурою повернуто до державної власності будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського

budinok sikorskogo

 
Завдяки втручанню органів військової прокуратури повернуто до державної власності будинок родини відомого авіаконструктора Ігоря Сікорського, де він сконструював свій перший гвинтокрил. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».


Зазначений об’єкт нерухомості, що розташований по вул. Ярославів Вал 15-Б, у м. Києві, ще у 2000 році був переданий державним підприємством Міністерства оборони України в оренду Міжнародному благодійному фонду «Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського».

Метою укладання вказаного договору було розміщення у вказаному будинку музею та забезпечення його функціонування.

Однак, упродовж 15 років орендатором не проведено жодних будівельних робіт, орендоване майно утримувалось з порушенням санітарних норм та правил пожежної безпеки, що призвело до аварійного стану будівлі.

У зв’язку з цим військовою прокуратурою Київського гарнізону ініційовано розірвання зазначеного договору оренди в судовому порядку.

21.06.2016, після перегляду в апеляційному порядку, набрало законної сили рішення господарського суду м. Києва від 11.12.2015, яким задоволено позовні вимоги військової прокуратури та розірвано договір оренди зазначеного нежитлового приміщення.

Таким чином, органами військової прокуратури вжито вичерпних заходів щодо витребування з незаконного володіння зазначеної будівлі, яка попри незадовільний стан має велику історичну цінність для нашої держави.

Нагадаємо, будинок раніше належав благодійному фонду екс-«регіонала» Нестора Шуфрича. Зараз триповерхівка практично зруйнована. На початку червня її виставили на продаж. За неї просять $2 млн, або ж 50,06 млн грн. Загальна площа приміщення - 1800 кв м. Громадськість вимагає, щоб місто склало план відновлення будинку. Там мають створити музей авіації.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.