У Києві під час захоплення колекторами квартири постраждав правоохоронець

zahoplennya kvartiri

 
Київська поліція проводить розслідування щодо спроби рейдерського захоплення квартири. Кримінальне провадження розпочато за кількома статтями Кримінального кодексу України.


Як повідомляє прес-служба Нацполіції Києва, учора близько 11:00 до чергової частини Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення від 33-річної місцевої мешканки про те, що до її квартири на вулиці Дмитрівська намагаються потрапити близько п’ятнадцяти озброєних чоловіків.

За викликом терміново прибули працівники поліції та слідчо-оперативна група.

На місці події правоохоронці з’ясували, що у помешкання, зламавши вхідні двері, потрапили п’ять співробітників охоронної фірми. Директор цієї організації, який на момент приїзду поліції знаходився біля квартири, розповів, що напередодні його фірма підписала договір на «забезпечення безпеки фізичної особи» із 37-річним киянином, який перебував у цій квартирі. За поясненням керівника, охоронники вдалися до таких рішучих дій, аби увійти всередину, оскільки їхній клієнт повідомив, що діє в інтересах 39-річної жінки - нової власниці помешкання на вулиці Дмитрівській, а невідомі люди заселилися до помешкання без її згоди. На підтвердження своїх слів «клієнт» показав копії документів на право власності.

zahoplennya kvartiri1

Жінка, яка викликала поліцію, розповіла, що живе у квартирі разом із 38-річним цивільним чоловіком та 5-річною донькою. На час конфліктної ситуації дитини вдома не було. А чоловік, аби захистити себе та дружину, кинув у бік невідомих осіб димову шашку та дістав пістолет HS-9, але застосувати зброю не встиг, оскільки візитери повалили його на підлогу, почали бити гумовими кийками, застосували до нього електрошокер та кайданки. Після невідомі виштовхали подружжя з квартири та зачинилися всередині. Як розповіли чоловік із дружиною, нападники відібрали у них сумку з документами і почали викидати через вікна їх особисті речі.

zahoplennya kvartiri2

На час приїзду слідчо-оперативної групи у помешканні знаходилося п’ятеро співробітників фірми та їх 37-річний клієнт.

zahoplennya kvartiri3

Слідчо-оперативна група оглянула квартиру. На підвіконні однієї з кімнати виявила залишки обгорілого паперу та попіл. За словами мешканки квартири, це залишки її документів на помешкання, щоби вона не змогла довести право власності.

zahoplennya kvartiri4

- Після проведення слідчих дій спірну квартиру опечатав слідчий. Усіх осіб, які брали участь у конфлікті, доставили до Шевченківського управління поліції для з’ясування обставин події, що сталася. Задля забезпечення правопорядку біля помешкання залишився 25-річний дільничний офіцер поліції, - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

В управління поліції учасники конфлікту порозумілися та прийняли рішення всі спірні питання вирішувати у суді. Після чого вони залишили Шевченківське УП.

Згодом 37-річний представник нової власниці разом із двома товаришами та ще трьома співробітниками охоронної фірми повернулися до квартири.

zahoplennya kvartiri5

- Після того, як дільничний офіцер їм повідомив, що в опечатане приміщення заходити не можна, відвідувачі вдарили правоохоронця, порвали форму та повалили на підлогу. Після цього чоловіки у цивільному одязі зірвали печатку та зайшли у помешкання, а їх охоронці залишилися біля вхідних дверей, - повідомив Андрій Крищенко.

zahoplennya kvartiri6

Поліцейський повідомив чергового про протиправні дії, і на місце події терміново виїхали працівники карного розшуку, автопатрулі поліції та група швидкого реагування.

zahoplennya kvartiri7

Побачивши оперативників, які приїхали першими, охоронці втекли сходами, а трьох правопорушників поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України при спробі залишити місце події.

- Власник разом із поліцейськими зайшов у помешкання та виявив «результат» недовгого перебування візитерів: розтрощені меблі та побутову техніку, вибиті міжкімнатні двері, обірвані проводи камер зовнішнього спостереження, розбиту душову кабіну, пошкоджене інше майно. Зараз ми розслідуємо кілька кримінальних проваджень, тож зловмисникам доведеться відповідати перед законом, - наголосив керівник столичних поліцейських.

zahoplennya kvartiri8

Нагородний пістолет HS-9 мешканця спірної квартири з набоями вилучено. Крім того, з помешкання вилучили чотири предмети циліндричної форми, ззовні схожі на вибухові.

zahoplennya kvartiri9

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Перебіг вищевказаних подій було кваліфіковано за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 356 (Самоправство), ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). У рамках кримінального провадження правоохоронці проводять низку невідкладних слідчих дій для прийняття процесуального рішення.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.