​У Києві поліція затримала чоловіка за розбійний напад на жінку, яку пізніше знайшли мертвою

Тіло потерпілої знайшли на недобудованій парковці поблизу центрального залізничного вокзалу, що у Солом’янському районі столиці. Побачивши вранці на бетонній підлозі паркінгу молоду жінку, перехожі викликали «швидку», лікарі якої констатували смерть та повідомили про це поліцейським. Слідчо-оперативна група терміново виїхала на виклик. Правоохоронці обстежили місце події, опитали можливих свідків та очевидців.


Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Києва, передають «Конфлікти і закони».

За фактом події слідчі розпочали кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. В ході слідства було встановлено, що потерпіла – це 27-річна уродженка Кіровоградської області, приїхала до Києва на запрошення товариша, з яким познайомилася через Інтернет. Він зустрів її на вокзалі разом із другом, після цього вони поїхали гуляти столицею.

Згодом трійця повернулася до вокзалу та, придбавши у магазині алкогольні напої і продукти, вирушила до недобудованого паркінгу. Після розпивання спиртного нові знайомі побили і пограбували жінку та залишили місце злочину.

Два місяці слідчим та оперативникам Солом’янського управління поліції знадобилося, аби вийти на слід 34-річного раніше неодноразово судимого жителя Умані. Знайшли його в одному із сіл Київщини. Виявилося, що після пограбування на вокзалі, він із товаришем постійно змінювали місце проживання, і за цей час вони об’їхали кілька областей.

Слідчі встановили, що за цей час один із них познайомився через всесвітню мережу ще з однією жінкою, яка зрештою запросила його поселитися в її приватному будинку. Там зловмисника і знайшли правоохоронці.

При спілкуванні зі слідчим чоловік зізнався, що поки перебував у в`язниці, періодично знайомився із жінками через Інтернет та видурював у них гроші. Коли ж вийшов на волю, вирішив їх просто грабувати. Так він і познайомився із мешканкою Кіровоградської області, у якій сиротою залишився 4-річний син.

До речі, зловмисник достроково звільнився з місць позбавлення волі, згідно з чинним «законом Савченко».

На цей час чоловікові оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. За поданням слідчих судом йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловіку, який у минулому відбував покарання за крадіжки і шахрайства, загрожує до 15-ти років ув’язнення з конфіскацією майна. Його спільник затриманий за інший розбій в одному з міст, де зловмисники переховувались.

Правоохоронці встановлюють усі обставини та осіб, причетних до смерті жительки Кіровоградської області. За результатами слідства можлива додаткова кваліфікація цієї події.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.