У Києві затримали грабіжника, який обікрав квартиру на Оболоні

Зловмисник потрапив у помешкання, заламавши дверний замок. Втекти із чужим майном правопорушнику завадив сусід, який тримав його до приїзду працівників поліції. Затриманому загрожує до шести років в’язниці, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


За інформацією відомства, до чергової частини Оболонського управління поліції від місцевого мешканця надійшло повідомлення про те, що на сходовому майданчику багатоповерхівки він впіймав крадія. За вказаною адресою терміново прибув наряд поліції особливого призначення та слідчо-оперативна група.

На місці події правоохоронці з’ясували, що зловмисник зламав дверні замки у квартирі на восьмому поверсі та викрав п’ять тисяч гривень, шубу, набір інструментів і пилосос. Викрадені речі він склав у пакети та намагався втекти із місця злочину.

У цей момент підозрілого незнайомця помітив мешканець будинку та поцікавився, що і звідки він несе. У відповідь чоловік почав втікати та викидати викрадені речі.

Небайдужий чоловік кинувся слідом за правопорушником і одночасно зателефонував до поліції. Наздогнавши злодія, киянин тримав його до приїзду правоохоронців.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час огляду місця події слідчо-оперативна група виявила «робочий» інструмент зловмисника.

Всі речові докази вилучені для проведення необхідних експертиз та слідчих дій.

Про те, що їхню оселю обікрали, власники дізналися від правоохоронців. Потерпілі підтвердили зникнення саме того майна, з яким намагався втекти зловмисник.

У поліції з’ясували, що уродженець міста Києва раніше мав проблеми із законом через скоєння аналогічного злочину.

За даним фактом слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років тюремного ув’язнення. 32-річний правопорушник очікує на обрання міри запобіжного заходу, перебуваючи в ізоляторі тимчасово тримання. Досудове розслідування триває.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.