​У Києві поліцейські затримали групу нападників на салони краси

Від дій злочинного угрупування, до складу якого входило п’ятеро осіб, постраждали три столичних заклади: зловмисники винесли лазерні пристрої для епіляції. Нападники встигли реалізувати два апарати – за півціни від їхньої ринкової вартості, а під час спроби збути третій їх затримали працівники столичного главку поліції. Сума збитків становить десятки тисяч доларів США, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Перший розбійний напад зловмисники вчинили на початку березня. Ввечері троє чоловіків увірвалися до салону краси на вулиці Жилянській, де після застосування до працівників закладу сльозогінного газу заволоділи лазерним епілятором вартістю 65 тисяч доларів.

За аналогічним сценарієм протягом місяця нападники вчинили ще два розбої: із закладів на вулицях Мечникова та Маршала Тимошенка зловмисники винесли апарати вартістю 360 тисяч гривень і 47 тисяч доларів США. За усіма фактами розбійних нападів слідчі розпочали кримінальні провадження, а оперативники почали пошуки зловмисників.

Днями працівники карного розшуку отримали оперативну інформацію про підготовку угоди з продажу лазерного пристрою для епіляції, яким, імовірно, заволоділи незаконним шляхом. Отримавши докази причетності трійці, яка намагалася продати апарат, до розбоїв, правоохоронці їх затримали, а згодом виявили організатора та спільницю.

Правоохоронці встановили, що організовував та керував діями кримінальної трійці киянин, 1964 року народження, який раніше був судимий за грабіж. Під час обшуку у його квартирі поліцейські виявили десятки мобільних телефонів, дві шапки-«балаклави», електрошокер та предмети, схожі на автомат Калашнікова, димові шашки, гранати Ф-1 і РГД-5 та патрони.

Окрім того, у квартирі його спільниці, 1987 року народження, яка виконувала роль навідниці на салони, де раніше бувала як клієнтка, поліцейські виявили речі, які вказували на її злочинну діяльність. Це кілька мобільних телефонів із сім-картками, планшет, документи до лазерних пристроїв та візитки закладів краси, у тому числі тих, на які були скоєні розбійні напади. Виявлені речові докази направили на експертні дослідження.

Розбійні напади скоювали троє мешканців міста, 1974 та 1991 років народження. Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Усім фігурантам оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 187 (Розбій), а організатору іще за скоєння злочину за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Організатора та спільницю затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Троє виконавців теж перебувають під арештом. Проводяться слідчі дії із документування злочинних дій затриманих та перевірка інформації щодо їх причетності до інших злочинів.

Фото paramoloda.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.