​У центрі столиці затримали групу квартирників-гастролерів

Працівники карного розшуку затримали зловмисників біля під’їзду будинку відразу після вчинення ними крадіжки. У чоловіків вилучили гроші, ноутбук та мобільний телефон потерпілих, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Співробітники Шевченківського управління поліції отримали оперативну інформацію, що у Києві орудує група квартирних крадіїв. Під час відпрацювання території співробітники карного розшуку на вулиці Туполєва побачили, як троє хлопців зайшли до будинку, а двоє залишились в автомобілі. Тож поліцейські вирішили простежити за підозрілими незнайомцями.

Оперативне передчуття розшуковців не підвело – і вже за кілька хвилин вони побачили чоловіків, які виходили із будинку з пакунками в руках. Відповісти на питання, звідки речі, молодики не змогли, а відтак правоохоронці затримали їх для з’ясування обставин.

Під час поверхневого огляду поліцейські виявили та вилучили у зловмисників гроші, інструменти, набір домофонних ключів та комплект відмичок до різних дверних замків.

П’ятеро правопорушників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Всі вони – уродженці Одеської області, які напередодні приїхали до столиці. Зловмисники орендували житло та планували «підзаробити» тут скоєнням корисливих злочинів.

Під час слідчих дій було встановлено, що всі фігуранти раніше притягувались до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів. Наразі поліція перевіряє причетність затриманих до вчинення подібних злочинів у столиці.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, яка передбачає до шести років позбавлення волі. Зараз вирішується питання про обрання трьом правопорушникам міри запобіжного заходу, двоє з них перебувають у статусі свідка. Досудове розслідування триває.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.