​На Подолі поліція припинила незаконну діяльність пунктів продажу алкоголю сумнівної якості

Під час обшуків оперативники виявили та вилучили близько 450 літрів сурогатного спиртного та понад 300 пляшок алкогольних напоїв із ознаками підробки. За даним фактом триває досудове розслідування, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Під час відпрацювання Подільського району столиці правоохоронці виявили торгові пункти, які займаються незаконним продажем спиртних напоїв без акцизних марок та належних документів.

Оперативники провели обшуки за місцем розташування кіосків та магазинів, під час яких вилучили близько 450 літрів сурогатного спиртного, який зберігався у пластикових пляшках та реалізовувався з-під прилавка. А також більше 300 пляшок алкогольних напоїв, акцизні марки яких мали ознаки підробки.

Вилучене слідчі направили на експертизу, а осіб, причетних до вчинення правопорушення, доставили до управління поліції для надання показів та з’ясування усіх обставин.

За даним фактом слідчим відділом Подільського управління поліції розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 204 ( Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. Особам, причетним до вчинення правопорушення, загрожує до семи років позбавлення волі.

Варто пам'ятати, що вживання громадянами алкоголю сумнівної якості може не лише нашкодити здоров'ю, а й взагалі призвести до летальних наслідків. Тож правоохоронці вкотре нагадують: купувати спиртне слід лише у перевірених виробників, продукція яких має відповідну ліцензію та захищена акцизними марками.

У свою чергу, поліція продовжує виявляти на території міста пункти з продажу сурогатного алкоголю, аби убезпечити населення від негативних наслідків та притягнути до відповідальності продавців нелегальної продукції.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.