​У столиці поліція затримала групу наркоторговців

Вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного» ринку становить понад 200 тисяч гривень. Під час санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів правоохоронці вилучили метадон, кокаїн, амфетамін, а ще пістолети, рушницю, гвинтівку, гранату, тротилові шашки та патрони різного калібру, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Співробітники Управління протидії наркозлочинності ГУНП у м. Києві разом із бійцями полку поліції особливого призначення під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №8 затримали трьох чоловіків за підозрою в збуті наркотиків на території столиці.

«Наркодилерами» виявились 37-річний киянин та два його спільника із Київської області - 48-ми та 39-ти років.

Поліцейські встановили, що чоловіки налагодили безконтактну схему збуту наркотиків через «закладки». Тобто, заздалегідь домовлялись із потенційними покупцями про місце, де залишать «товар» в обмін на гроші.

«У приватних будинках зловмисників, а також в гаражі одного з них, поліція вилучила метадон, кокаїн, амфетамін, гроші та банківські картки, які вони використовували під час здійснення торгових операцій з наркотиками.

Сума вилучених наркотичних засобів, за попередніми підрахунками, становить близько 200 тисяч гривень», - розповів старший оперуповноважений ОВС УПН ГУНП у м. Києві капітан поліції Анатолій Нагорний.

Окрім цього, у вказаних приміщеннях виявлено бойові пістолети, травматичний пістолет із ознаками переробки, помпову та малокаліберну рушницю, гвинтівку «Сайга», пістолет-кулемет, споряджену гранату РГН, понад 1500 патронів різного калібру, тротилові шашки із запалом, саморобну гранату та армійський штик-ніж.

Вилучене направили для проведення експертизи. Правопорушників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відомості за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що один із правопорушників вже потрапляв у поле зору правоохоронців за злочини, пов'язані з наркотиками. А його співучасник мав судимість за незаконне зберігання зброї.

Наразі триває комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення кола осіб, котрі можуть бути причетні до виготовлення та розповсюдження наркотиків. Слідство у справі триває.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.