​У Києві група квартирників протаранила десять автомобілів, утікаючи від поліцейських

13 жовтня у чергову частину Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі пограбували квартиру, коли господарі були вдома. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.

Столичні оперативники, отримавши інформацію про діяльність на території Києва злочинної групи, яка «спеціалізувалася» на крадіжках та грабежах із квартир, розпочали документування їх злочинної діяльності. І вночі 28 жовтня оперативники разом із працівниками слідчого управління та патрульної поліції затримали чотирьох іноземців після спроби пограбувати чергове помешкання у Деснянському районі Києва.

«Ми помітили, як чоловіки зайшли у під’їзд житлового будинку і тривалий час не виходили. А коли з’явилися – швидко направилися у сусідній двір, де, як з’ясувалося, вони залишили автомобіль, який використовували при вчиненні злочинів. За лічені хвилини до будинку під’їхала патрульна поліція, яку викликали на пограбування квартири. Тож ми зрозуміли, що невідомі чоловіки можуть бути причетними до цього злочину», - розповів співробітник карного розшуку поліції Києва.

Правоохоронці, не роздумуючи, кинулися наздоганяти імовірних зловмисників.

«Підозрювані намагалися виїхати з двору будинку, коли для їх затримання оперативники заблокували транспортний засіб. У відповідь на вимогу поліцейських вийти з автомобіля, зловмисники заблокувалися в салоні машини і намагалися втекти, протаранюючи при цьому припаркові автомобілі, у тому числі і службове авто поліцейських. Загалом вони пошкодили десять машин. Окрім того, рухаючись заднім ходом, вони здійснили наїзд на двох працівників поліції, які отримали садна та забої. Попри всі намагання втекти з місця події, їх затримали», - повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За словами керівника столичних правоохоронців, усі затримані – громадяни іншої держави. Двоє із них перебувають під слідством за скоєння аналогічних злочинів у Солом’янському районі Києва, ще один – неодноразово судимий за скоєння квартирних крадіжок.

Під час слідчих дій, зокрема проведення обшуків за місцем проживання фігурантів, у них вилучили кілька одиниць зброї, походження і вид якої буде встановлено після експертизи. Окрім того, у помешканнях вилучені нароби відмичок і ключів, які могли використовуватися під час вчинення злочинів.

«Серед вилученого – ювелірні вироби, столові прибори, годинники, телефони. Імовірно, ці речі були викрадення із квартир киян, тож якщо власники впізнали їх, просимо звернутися в управління карного розшуку поліції Києва. На цей час доведена їх причетність до скоєння трьох квартирних крадіжок у Києві, Київській та Житомирській областях і одного квартирного пограбування у столиці», - зазначив Андрій Крищенко.

За фактом останнього правопорушення слідчі розпочали два кримінальні провадження: за фактом крадіжки (ст. 185 Кримінального кодексу України) та за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 ККУ). Зловмисникам загрожує до 15-ти років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.


Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.