У Києві викрили наркоугрупування, яке займалося вирощуванням та збутом канабісу

Поліцейські виявили дві спеціально обладнані нарколабораторії у Києві та Київській області, де рослини марихуани правопорушники вирощували методом «гідропоніки», а потім переробляли та фасували. Сума вилученого наркозілля за цінами «чорного» ринку становить близько 2 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Працівники управління протидії наркозлочинності поліції Києва у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України слідчим відділом УП в метрополітені, за процесуального керівництва київської прокуратури №7, затримали чотирьох членів організованої злочинної групи.

Поліцейські встановили, що у приміщеннях орендованих гаражів у Києві та області фігуранти обладнали дві нарколабораторії спеціальним світлом, приладами для підтримки необхідної вологості, температури та живлення рослин міндобривами. Потім уже готові суцвіття канабісу фасували для подальшої реалізації замовникам.

Під час проведення санкціонованих обшуків у нарколабораторіях поліцейські вилучили понад 10 кг подрібненого канабісу та близько 200 кущів конопель у горщиках. Крім того, за адресами проживання підозрюваних правоохоронці також вилучили мисливський карабін, рушницю, пістолет та револьвер з ознаками переробки, гранату РГД-5, значну кількість набоїв, димові шашки. Небезпечні предмети направили на проведення експертного дослідження.

«Наркодилерами, які налагодили злочинний бізнес, виявилися четверо осіб - 1965, 1971, 1977 та 1990 років народження. Правопорушників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час ми проводимо подальші оперативні заходи та обшуки з метою встановлення всіх учасників наркоугрупування», - розповів заступник начальника управління протидії наркозлочинності Юрій Контвіцький.

Трьом правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Четвертому фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту Кримінального кодексу України). Він буде перебувати під цілодобовим домашнім арештом.

Крім цього, відкрито кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.