​Поліцейські Києва розкрили вбивство ювеліра та попередили замах на його родину та друзів

Про це під час брифінгу сьогодні, 15 квітня, розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко. Затримали трьох зловмисників дорогою до кладовища, де родичі вбитого мали зібратися, аби вшанувати його пам‘ять. В авто фігурантів виявили гранату, а під час обшуків у їх помешканнях вилучили зброю і боєприпаси, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Нагадаємо, що до столичної поліції надійшло повідомлення про те, що у дворі будинку на вулиці Флоренції в автомобілі пролунав постріл, після чого із салону вибіг чоловік та втік. На адресу негайно прибули екіпажі патрульних, слідчо-оперативні групи Дніпровського та Головного управлінь поліції.

Поліцейські ретельно оглянули місце події та автівку, де виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови. Потерпілим виявився місцевий житель, 1960 року народження. За фактом вбивства слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко, під час досудового розслідування правоохоронці розглянули та відпрацювали кілька версій вбивства киянина. Проте зупинилися на основній, яка могла бути пов’язана з його професійною діяльністю.

«Чоловік займався ювелірним бізнесом, що приносив високий дохід. Про це знав його знайомий, який вирішив заволодіти заощадженнями, позбувшись підприємця. Цей чоловік – колишній компаньйон потерпілого, який провів у в’язниці 11 років за вчинення розбійного нападу. Для реалізації злочинного плану він залучив двох спільників, серед яких чітко розподілив ролі», - зазначив начальник поліції Києва.

Зловмисники почали вести спостереження за киянином, вивчати його робочий графік, маршрути пересування, контакти тощо. У двір будинку, де проживав ювелір, зловмисники приїхали заздалегідь. За кілька хвилин чоловік привіз доньку і повів її додому, а коли він повернувся і сів за кермо, до нього в машину на заднє сидіння підсів головний фігурант та вистрелив йому із пістолета у голову. Після вчинення злочину чоловік залишив іномарку потерпілого та втік.

Під час обстеження прилеглої території поліцейські виявили неподалік камери відеонагляду, а після вивчення записів встановили особи зловмисників та автівку, на якій вони пересувалися. При цьому правоохоронцям стало відомо про те, що трійця готувалася до вчинення ще одного злочину.

«У ході документування ми отримали оперативну інформацію про те, що спільники обговорювали план вчинення злочину щодо родичів та знайомих загиблого. Зловмисники планували застосувати бойову гранату, кинувши її в людей, які мали зібратися біля могили вбитого на 40-й день з його смерті. Для цього вони вивчили маршрут пересування дружини потерпілого та його родичів, розшукали могилу ювеліра, а також визначили конкретне місце, з якого «зручно» застосувати гранату», - зауважив Андрій Крищенко.

За його словами, над розкриттям цього злочину разом з оперативниками столичної поліції працювали процесуальні керівники та співробітники оперативних підрозділів прикордонної служби.

У день, коли мав відбутися замах, на шляху до села Ходосівка Києво-Святошинського району оперативники за підтримки бійців КОРДу зупинили автівку з іноземною реєстрацією, у якій було троє чоловіків, що обґрунтовано підозрюються у вбивстві ювеліра. У салоні поліцейські виявили та вилучили предмет, схожий на корпус гранати Ф-1 із запалом.

«У ході обшуків в автомобілях та за місцем проживання фігурантів вилучили пістолети Макарова, понад тисячу набоїв різного калібру, ручні гранати Ф-1 та РГД-5, документи з ознаками підробки, балаклави, рації, печатки», - додав Андрій Крищенко.

Нині слідчі розслідують ще одне кримінальне провадження - за ч. 1 ст. 14, пунктами 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 (Замах на умисне вбивство двох і більше осіб, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Спільників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – 49-річний раніше судимий мешканець Київської області, якому допомагали 49-річний уродженець Кіровоградської області та 43-річний мешканець столиці. Вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу, їм загрожує до п'ятнадцяти років позбавленням волі з конфіскацією майна або довічне ув’язнення.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.