​У Києві судитимуть двох працівниць Укртелекому, які шахрайським шляхом заволоділи 830 000 гривень компанії

Зловмисниці підробили документи та за допомогою підприємця, який не знав про їх злочинні наміри, привласнили гроші, виділені на залучення нових споживачів послуг компанії. За скоєне їм загрожує до дванадцяти років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Слідчі Головного управління Національної поліції у місті Києві за процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва закінчили досудове розслідування відносно 42-річної та 46-річної співробітниць приватного акціонерного товариства «Укртелеком», які підробили документи та заволоділи грошима компанії.

Заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління столичного главку поліції Сергій Кривун розповів, що у рамках кримінального провадження правоохоронці провели ряд слідчих дій та встановили злочинну схему, за якою діяли правопорушниці:

«З метою заволодіння коштами фірми жінки, перебуваючи у родинному зв’язку, запропонували знайомому бізнесмену стати агентом з продажу послуг масового сегменту компанії «Укртелеком». Чоловік не знав про їх злочинні наміри та погодився на співпрацю. У подальшому одна із зловмисниць, працюючи в головному офісі компанії, здійснювала на власний розсуд коригування актів наданих послуг агента шляхом зміни розміру винагороди за послуги, які агент фактично не надавав. Проте кошти за ці послуги компанія перераховувала на рахунок підприємця, який у подальшому передавав їх зловмисницям. Таким чином, вони заволоділи 830 тисячами гривень».

Дії правопорушниць слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2, ч. 3, ч. 4 ст. 358 ( Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Фігуранткам оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано до суду. За скоєне їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото politeka.net



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.